VALENTINOVO

Zašto ne biste za Valentinovo otišli na vikend putovanje? Ovi romantični gradovi nisu nam daleko

Rezervirajte ovaj vikend za putovanje s najdražom osobom. Mnogo gradova nam je u blizini, možda vam se baš neki svidi za vikend putovanje

Ovaj tjedan rezerviran je za zaljubljene, a s obzirom na to da Valentinovo pada na radni dan, ne bi bilo loše da ga proslavite za vikend i to nekim slatkim vikend putovanjem. U našoj blizini nalaze se mnogi simpatični i romantični gradovi koji bi mogli biti idealni za vikend putovanja, a i slavljenje romantike.

Vrijeme je da ovog petka otiđete ranije s posla, pripremite kofere i krenete na vikend putovanje. Odabrale smo par gradova koji su romantični, imaju dosta dobru gastronomsku ponudu, a u njima ćete sigurno imati što za raditi. Osim ako se ne odlučite zatvoriti u sobu i ne izlaziti.

Venecija, Italija

Pexels

Iako je u Veneciji već vrijeme fašnika i sve vrvi maskama i turistima, ovo je ipak jedan od romantičnih gradova u našoj blizini. Italija je savršeno mjesto za parove, a gastronomska ponuda je nešto što ćete rijetko gdje pronaći. Bilo je teško izdvojiti samo jedan grad od svih ostalih Talijanskih romantičnih destinacija kao što su Rim, Toskana ili Cinque Terre. Ali zamislite samo romantične šetnje Venecijom uz gledanje šarenih zgrada, prolazak preko starih mostova i predivne zalaske sunca.

Jezero Bled, Slovenija

Pexels

Za one parove koji vole čistu i netaknutu prirodu ovo je odlično mjesto za njih. Jezero Bled, u sjeverozapadnom dijelu slovenskih Alpa poznato je po romantičnom pogledu, ali i izletu s brodom Pletna na jedini otok. Mali otok dat će vam intimu usred predivne prirode, savršeno za neke važne trenutke. Ne morate brinuti niti oko toga što ćete jesti jer se možete popeti na dvorac Bled gdje se nalazi restoran. Da, morat ćete se malo prošetati, ali vrijedit će i zbog hrane i zbog pogleda na jezero.

Valletta, Malta

Pexels

Za ovaj grad kažu da je dio živuće povijesti ove zemlje. Malena Valetta predivno je mjesto za razgledavanje i šetnju zbog nevjerojatne barokne arhitekture i pogleda na katedralu. U katedrali se nalazi i Caravaggiovo djelo, što je samo razlog više za posjetiti ovaj simpatičan grad. Nadimak ovog grada je ‘najponosniji’, a razlog za to je čistoća, arhitektura i povijesna održivost koja je priznata i od strane UNESCO-a.

Budimpešta, Mađarska

Pexels

Možda ste ovaj grad već posjetili, ali ne smijemo zaboraviti na njegovu predivnu arhitekturu i poglede koji čitav grad pretvaraju u romantičnu destinaciju za sve parove. Uske uličice, brojni restorani i slastičarne samo su neki od razloga zašto ćete proučavati Budimpeštu cijeli dan. Osim šetnje, možete se ukrcati i na brod i doživjeti večernju romantičnu vožnju Dunavom.

Brugge, Belgija

Pexels

Ovaj grad smatra se jednim od najljepših gradova u Belgiji. Zovu ga i Venecijom sjevera jer je okružen brojnim kanalima, a pogled na panoramu grada oduzima dah. Povijest Brugea vrvi iz svake uličice, a glavni gradski trg oduševit će vas arhitekturom, ali i odličnim restoranima koji se nalaze u blizini. Grad možete pogledati i u vožnji po kanalima ili u romantičnoj kočiji. Lokalni restorani i pubovi nude domaću hranu koju ćete morati probati.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba