TV PREPORUKA

Vikend u izolaciji ne mora biti dosadan uz neki od ovih 10 filmova. Evo malog vodiča

Svoj boravak u domovima možemo skratiti gledajući jedan od ovih 10 filmova

Vikend na TV-u donosi filmove kao što su Posljednji Mohikanac, Hudson Hawk, Nestala, Pete i zmaj, Spider-Man: Daleko od kuće i U dobru i zlu. Budući da ionako ne izlazimo iz kuće, evo malog vodiča kroz ono što nas čeka.

Posljednji Mohikanac, AMC, subota, 20.10 sati

1757. u tijeku je bila treća godina rata između Engleske i Francuske za prevlast na sjevernoameričkom kontinentu. Borba se vodila i na rubovima divljine, a obje strane su angažirale i usluge Indijanaca te civile. Premda protiv svoje volje, u sukob će biti uvučena i tri muškarca, posljednji pripadnici Mohikanaca, koji se nalaze kod granice divljine pokraj rijeke Hudson. Jedan od njih, Hawkeye (D. Day-Lewis) zapravo je bijelac, ali usvojio ga je Chingachgook (R. Means) i sam se osjeća Mohikancem. Unatoč tomu što se borbe približavaju, a neki njihovi prijatelji pristupaju civilnim vojnim snagama na strani Engleske, oni se ne žele angažirati.

Liga pravde, Nova TV, subota, 20.15 sati

Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada. Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Unatoč formaciji koju čine heroji Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg i Flash, možda će biti prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera.

Hudson Hawk, Cinemax, subota, 20.50 sati

Kad izađe iz zatvora, čuveni provalnik Hudson Hawk (Bruce Willis) želi jedino uživati u slobodi, no njegovu kratkotrajnu sreću brzo pokvari pojava bizarnog bogataškog para. Mayflowerovi (Richard E. Grant, Sandra Bernhard) ucjenjuju Hudsona: ukoliko ne ukrade tri umjetnička djela Leonarda Da Vincija, smaknut će njegovog najboljeg prijatelja, Tommyja (Danny Aiello). Nemajući drugog izbora, slavni provalnik kreće u akciju u društvu zanosne i neobične Anne (Andie MacDowell).

Vrana, TV1000, subota, 21 sat

Staro vjerovanje kaže da vrana odvodi duše preminulih u svijet mrtvih. Ponekad vrana mrtve može vratiti u svijet živih. Eric (B. Lee) i Shelly (S. Shinas) trebali su se vjenčati na samu Noć vještica, ali noć prije nju su silovali i nasmrt pretukli, a njega ubili nožem i hicima iz pištolja kriminalci u službi Tipa Dollara (M. Wincott). Godinu dana poslije vrana oživljava Erica i on se želi osvetiti ljudima koji su uništili njegovu i Shellynu sreću. Na tom putu pomoć će mu pružiti djevojčica Sarah (R. Davis) koja je njemu i Shelly bila kao vlastita kći, te policijski narednik Albrecht (E. Hudson).

Zdrši i zbriši, AXN, subota, 21 sat

Čuveni kradljivac Franky Four Fingers (Benicio Del Toro) na proputovanju je kroz London s dijamantom ukradenim u Belgiji. No isporuku dragog kamena šefu bande Aviju (Dennis Farina), koji čeka u New Yorku, prekida drska pljačka. U međuvremenu, dva boksačka promotora otkrivaju neobičnog, naizgled nepobjedivog borca (Brad Pitt) irsko-romskog podrijetla i nadaju se velikom uspjehu. Kada osvetoljubivi Avi stigne u London, otvaraju se paklena vrata, i putovi mnoštva sumnjivih tipova željnih brze i lake zarade prepliću se. Slijedi konačna bitka za dijamant.

Nestala, HRT1, subota, 22.20 sati

Na petu godišnjicu braka Nick Dunne (B. Affleck) prijavio je da je njegova prelijepa žena Amy (R. Pike) nestala. Nickov prikaz njihova savršenog braka uskoro se počinje raspadati pod pritiskom policije i sve većeg medijskog zanimanja. Zbog njegovih laži, obmana i neobičnog ponašanja uskoro će svi početi postavljati mračno pitanje. Je li Nick Dunne ubio svoju ženu?… Snimljeno prema istoimenom romanu Gillian Flynn koja je i scenaristica filma. Rosamund Pike nominirana je za Oscara u kategoriji glavne glumice i za Zlatni globus za koji je nominiran redatelj Fincher, kao i scenaristica Flynn.

Pete i zmaj, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Godine 1977. tada petogodišnji Pete Healy (Oakes Fegley) na putu je s roditeljima. Odjednom, sasvim neočekivano pojavi se jelen i vozilo naglo skreće s ceste. U prometnoj nesreći roditelji poginu, ali mali Pete preživi. No drama se nastavlja jer Petea kroz šumu progoni čopor vukova, sve dok spas ne stigne u obliku ogromnog zmaja zelenog krzna, širokih krila i žutih očiju. Pete i zmaj odmah se sprijatelje, a Pete ga nazove Elliot po liku izgubljenog šteneta njegove omiljene knjige. Šest godina kasnije Petea primjećuju drvosječe dok sijeku stabla u blizini njegove kuće.

Spider-Man: Daleko od kuće, HBO, nedjelja, 20 sati

Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker (Tom Holland) zajedno s Nedom (Jacob Batalon), MJ(Zendaya) i ostatkom ekipe odlazi na izlet u Europu no njegove ljetne planove poremetit će Nick Fury (Samuel L. Jackson) koji treba Spider-Manovu pomoć u borbi protiv moćnih elementalnih bića.

U dobru i zlu, Cinestar TV, nedjelja, 21.05 sati

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve, kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj.

Ruska obećanja, Fox Movies, nedjelja, 22 sata

Nakon što trudna adolescentica Tatiana (S.-J. Labrosse) premine u rodilištu, a liječnici spase njezino dijete, bolničarka Anna (N. Watts), ruskog podrijetla, pronađe među njezinim stvarima dnevnik koji je svakodnevno vodila. Anna odluči pronaći njezinu obitelj i dati im dijete, a dnevnik odnese kući moleći ujaka da joj ga prevede. Budući da on to odbija, ona krene zatražiti pomoć u ruskom restoranu kojega je ova spomenula u tekstu. Pronašavši vlasnika, koji se nakon što je čuo o čemu se radi počne čudno ponašati, ona shvati da je u cijeli događaj oko Tatiane umiješana i prositucija i kriminalci.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba