PUTOVANJA

Upravo je otvoren K5 i puno je više od samo hotela. Odlikuju ga švedski minimalizam i japanska baština

Dizajn hoteli osim lijepog interijera danas moraju ponuditi i neku priču kao i doživljaj. Ovaj novi u Japanu upravo je takav

U skupinu svjetskih dizajn hotela uvrstio se i novi K5 koji je prije nekoliko dana otvorio svoja vrata u Tokiju. Ono što naglašavaju kod njega jest da nije riječ o klasičnom hotelskom smještaju nego o svojevrsnom mikrokompleksu koji je fuzija švedskog minimalizma u korelaciji s japanskom baštinom.

Kako bi cijeli prostor bio na neki način fluidan, povezan i pritom pomalo neobičan, za početak možemo istaknuti kako se K5 smjestio u bivše prostore jedne banke, čiju su izvornost iskoristili i prilagodili novom interijerskom konceptu.

Design Hotels

K5 svojim gostima na raspolaganje tako nudi 20 divno uređenih soba u kojima su kreveti personalizirani i rađeni po mjeri, dok je ostatak namještaja s potpisom arhitektonskog kolektiva Claesson Koivisto Rune. Slična situacija jest i s kupaonicama koje su posebno osmišljene i dizajnirane uz svaku od soba, a ono čime se u hotelu posebno hvale su tkanine koje su sve s potpisom famoznog danskog Kvadrata.

Design Hotels

Gledajući pak lobby hotela kao i restoran, ondje je namještaj pak načinjen od drva i to od strane lokalnih majstora, dok su zidovi i stropovi obojeni posebnom japanskom tradicionalnim tehnikom. Ono što će se mnogima svidjeti jest i značajna prisutnost zelenila, ali i skandinavske estetike te doze profinjenosti i elegancije. Kako izgleda ovaj novi hotelski smještaj u kojem bismo i mi rado odsjele, pogledajte u sklopu članka.

Design Hotels

Design Hotels
Design Hotels
Design Hotels

Design Hotels
Design Hotels

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba