NOVI BREND

Upoznajte Poppy Ceramics, novi brend keramičkih predmeta s hrvatskim potpisom

Poppy Ceramics pokrenula je kostimografkinja koja je ljubav prema glini otkrila još u srednjoj školi

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci.

Ime brenda: Poppy Ceramics

Iza brenda stoji: Ines Atman. Po struci kostimografkinja, bavila se većinom radom u filmskoj industriji, točnije radom u art departmentu. Ljubav prema glini otkrila je davno, još u srednjoj školi za Primijenjenu umjetnost i dizajn, iako se tek nedavno počinje intenzivno baviti izradom keramičkih predmeta. Život te odvede u raznim smjerovima, a njezin dosadašnji joj donedavno nije dopustio da se krene baviti dugo željenim aspiracijama. No, napokon je došlo i to vrijeme.

Brend se bavi: keramikom. Budući da je brend jako mlad, još ga se uvijek ne može točno opisati. Do sada je Ines radila dosta uporabnih predmeta, ali svakako bi se u budućnosti voljela posvetiti izradi plantera, jer su joj biljke oduvijek bile velika ljubav. Inspiracija joj je većinom priroda, ljudi, život sam i nekako se voli poigravati organskim oblicima. Također, kako je i sama karakterno, moglo bi se reći, oprečna osoba, to se vidi i u samome brendu. Obožava izrađivati nježne predmete, priklonjene više ženskom principu, no isto tako voli i oštre, grube linije te jake, tamne boje, priklonjeno mrvicu više muškom principu. Za budućnost prognozira puno eksperimentiranja s oblicima i bojama i daljnjeg educiranja, što je neizmjerno veseli.

Brend je nastao: nedavno, nema ni godina dana. Razvija se polako, ali sigurno.

Pokrenula ga je jer: Ideja je bila vratiti se zemlji, glini koja nju kao osobu uzemljuje i služi joj kao neka vrsta meditacije. Možda zvuči neobično, ali kada se čovjek posveti nečemu potpuno, osjeća mir. Također, željela se maknuti od posla koji sa sobom nosi veliku količinu stresa i probati nešto gdje je u potpunom miru, s glinom, bojama.

Stvari se mogu razgledati i kupiti: na Instagram stranici, no u pripremi je i web stranica.

Cijene se kreću: Od 100 do 350 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube