TV PREPORUKA

Umjesto u izlasku prvi vikend u svibnju provedite uz neki od ovih 11 filmova

Boravak u kući provedite u društvu junaka nekih od ovih 11 filmova

Iako su mjere vezane uz koronavirus polako počele popušati, i dalje je sigurnije da ostanemo kod kuće, a ovaj kišni vikend možemo provesti uz neke od filmove koji se prikazuju na TV-u. Neki od njih su 2 igrača, Surogati, Spider-Man 2, Plan za bijeg i Angy Birds film 2.

Brexit, HBO2, subota, 19 sati

U vrijeme kada su eksplozivna otkrića o iskapanju osobnih podataka, korozivni učinak lažnih vijesti i mikrociljano oglašavanje preko društvenih medija u prvom planu dnevnih vijesti, “Brexit” istražuje kako su moderne, na podacima temeljene tehnike kampanje doprinjele jednoj od najneočekivanijih, veoma napetih i kontroverznih odluka u suvremenoj političkoj povijesti.

2 igrača, Nova TV, subota, 20.30 sati

Dvojica američkih agenata (Denzel Washington i Mark Wahlberg) iz dvije različite Vladine agencije na tajnim su zadacima i slučajno vode istragu jedan o drugome, što ih dovede do toga da ukradu novac od mafije. Međutim, tek nakon toga shvate da ih je mafija zapravo navela da ukradu 50 milijuna dolara od CIA-je.

Sretan kraj, Cinemax, subota, 20.50 sati

Helle je cijelu vječnost čekala da njezin muž radoholičar Peter ode u mirovinu kako bi mogli uživati u jeseni zajedničkog života. Ona stvarno želi putovati i istraživati svijet s njim – ali kad se Peter vrati kući s posljednjeg dana na poslu, život dobije iznenađujući nov zaokret jer on za nju ima veliko iznenađenje: gradit će novu karijeru kao uvoznik vina, a svu njihovu ušteđevinu uložio je u ekskluzivni vinograd u Austriji. Helle i Peter se rastanu te svaki krene na putovanje otkrića, ispunjeno novim prilikama, problemima i snovima.

Spider-Man 2, FOX, subota, 21 sat

Nakon što su prošle dvije godine otkada ga je ugrizao radioaktivni pauk Peter Parker/Spider-man (T. Maguire) nalazi se pred novim izazovima mireći u sebi svoj dar i prokletstvo. Kao student na koledžu, mučen svojom tajnom, otkriva da su odnosi sa svima koji su mu dragi u opasnosti saznaju li njegov tajni identitet. Parkerova žudnja za Mary Jane (K. Dunst) postaje sve jača dok se bori sa željom da joj otkrije svoje drugo lice i izjavi joj ljubav. Prijateljstvo s Harryjem Osbornom (J. Franco) nagriženo je Harryjevom željom da osveti oca i uništi Spider-mana.

Elysium, AXN, subota, 21 sat

Radnja filma je smještena u 2159. godinu, a naš planet je uništen zbog prenapučenosti, zagađenja i ratova. Bogati su napustili Zemlju i žive u svemirskoj postaji Elysium gdje uživaju sav luksuz koji si mogu priuštiti. Max (Matt Damon) je također zapeo na Zemlji, a sve se dodatno komplicira kada bude izložen smrtonosnoj radijaciji. Ostalo mu je još samo pet dana života, a on se trudi pronaći način da ode na Elysium kako bi se izliječio.

Surogati, HRT1, subota, 22.25 sati

Radnja se odvija u svijetu budućnosti u kojemu ljudi žive u izolaciji te međusobno komuniciraju putem robota surogata. Agent FBI-ja Tom Greer (Bruce Willis) prisiljen je, prvi put nakon mnogo godina, napustiti svoj dom kako bi istražio ubojstva drugih surogata.

Plan za bijeg, RTL TV, nedjelja, 20 sati

Ray Breslin (S. Stallone) vlasnik je kompanije Breslin-Clark koja se bavi testiranjem zaštite zatvora s najvećem stupnjem sigurnosti. Breslin život provodi u zatvorima proučavajući sustav, ponašanje čuvara te pronalazeći slabe strane u sigurnosti. Njegov cilj je onemogućiti zatvorenicima koji jednom dospiju u zatvor da iz njega ikada pobjegnu. No Breslinov posao ima osobnu pozadinu: nekoć je bio tužitelj koji je iza rešetaka smjestio kriminalca, koji je uspio pobjeći te iz osvete ubiti njegovu suprugu i dijete.

Angry Birds film 2, HBO, nedjelja, 20 sati

Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016. godine – Angry birds film 2. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.

Ona je sve to, AMC, nedjelja, 20.25 sati

Zach Siler možda nije kralj svijeta, ali u mikrokozmosu elitne srednje škole drži sličan položaj zahvaljujući izvrsnom prosjeku ocjena i mjestu kapetana nogometnog tima. No, njegovu će reputaciju uzdrmati to što ga je djevojka Taylor napustila radi MTV-jeve zvijezde Brocka Hudsona. Suočen s time da nema partnericu za maturalnu noć, Zach pristaje na okladu s prijateljem Deanom koji ga izazove da povede najružniju djevojku u školi i učini je kraljicom maturalne noći. Izbor pada na Laney Boggs, umjetnički “nabrijanu” curu koja u početku Zachove zavodničke pokušaje ne shvaća previše ozbiljno.

Hollywoodland, Fox Movies, nedjelja, 21 sat

16. lipnja 1959. glamur Tinseltowna zauvijek će izblijedjeti za glumca Georgea Reevesa, junačkoga Čovjeka Od Čelika u televizijskoj seriji “Supermanove pustolovine”, kada glumac umre u svome domu na Hollywood Hillsu. Pogođen jednim hicem iz puške, Reeves (B. Affleck) ostavlja zaručnicu – ambicioznu starletu Leonore Lemmon (R. Tunney) i milijune obožavatelja koji su šokirani njegovom smrću. Ali njegova ožalošćena majka, Helen Bessolo (L. Smith), ne želi da sumnjive okolnosti njegove smrti ostanu neraščišćene. Helen traži pravdu, ili bar istinu. Losanđeleska policija zatvara slučaj, ali Helen unajmi za 50 dolara na dan privatnoga detektiva Louisa Sima (A. Brody).

Majstori iluzije, Cinestar TV, nedjelja, 21.10 sati

Četvero darovitih iluzionista zadivljuju javnost nizom hrabro i originalno izvedenih pljački sa skrivenim planom zbog kojeg FBI i Interpol sa strepnjom pokušaju pogoditi njihov sljedeći potez u napetom filmu redatelja Louisa Leterriera. Skupinu vodi Atlas, a publiku će tijekom nastupa zadiviti pljačkom banke u Parizu iz Vegasa, razotkrivanjem kriminalca iz visokih redova i prebacivanjem njegovih milijuna na račune gledatelja, zbunjujući snage čuvara reda i zakona. Specijalni FBI agent Dylan Hobbs odlučan je u namjeri da ih zaustavi, a prisiljen je raditi s Almom detektivkom iz Interpola koja mu nije legla od prvog trenutka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba