NOVO MJESTO

U Zagrebu je otvorena nova sladoledarnica. Ponuda je zbilja raskošna, a sladoled proizvode sami

U Tkalčićevoj 13 otvoren je Icy Bar, atraktivno uređena sladoledarnica koju smo odmah posjetili. Evo što sve imaju u ponudi

Centar Zagreba upravo je postao bogatiji za jednu simpatičnu sladoledarnicu naziva Icy Bar. Iza cijele ideje stoji skupina entuzijastičnih ljubitelja vrhunske hrane i pića ili kako sebe vole nazivati, gastro foodieji. Naime, jednom prilikom dok su uživali u ponudi dobre hrane i pića renomiranog zagrebačkog restorana zaželjeli su to druženje zasladiti finim sladoledom. Nažalost, tu su ostali iznenađeni oskudnom ponudom i okusima koje su im ponudili. Kako nam jedan od njih otkriva, slastica nije pratila vrhunsku uslugu cijele večere u kojoj su tada uživali. Upravo taj događaj bio je okidač da otvore sladoledarnicu prema vlastitim standardima.

Osim kvalitete sladoleda, računa se vodilo i o uređenju prostora

Sandro Lendler

U cijelu priču implementirali su paralelno i svoja sjećanja s različitih svjetskih destinacija koje su proputovali, kako nam govore, uglavnom trbuhom. A kako se bliži ljeto, odluka oko realizacije ideje i otvorenja bila je vrlo jednostavna. U Tkalčićevoj 13 prije koji dan otvoren je tako Icy Bar s naglaskom na sladolede u vlastitoj proizvodnji, a naći će se tu i kolača, kao i prirodni sokovi te zdravi obroci. “Iznimno držimo i vjerujemo u ovakav koncept, pa smo u cijelom projektu okupili stručne ljude vezane uz hranu – od dobavljača visoko kvalitetne opreme i premium sirovina, nutricionista, i ostalih koji su s nama podijelili svoja znanja i ljubav prema hrani i proizvodima” govori nam jedan od suvlasnika te naglašava kako im je osim ponude bio bitan i sam prostor, odnosno njegovo uređenje. Kako bi i na tom polju zablistali, isto su okupili tim stručnjaka – od dizajnera, preko arhitekata, izvođača građevinskih radova, rasvjete, ozvučenja i drugih. No, vratimo se još malo prvo na koncept i ponudu samog Icy Bara.

Udio voća u sladoledima je izuzetno velik

Sandro Lendler

“Kako nam je trenutno u fokusu sladoled u ponudi su svi sladoledi koji su napravljeni od potpuno prirodnih baza, bez emulgatora i aditiva, samo svježe vrhnje i mlijeko. Isto je i kod voćnih sladoleda gdje bazu čini brašno sjemenki rogača, vlakna i proteini. Udio voća u našim sladoledima je izuzetno velik i kreće se od 30 do 60 posto, čak i kada su u pitanju neki egzotični okusi poput marakuje ili manga. Za klasične okuse sladoleda ćete tako izdvojiti 10, a one premium i specijalitet okuse 12 kuna. Kao što smo vam rekli, kada dođete po sladoled sami se možete uvjeriti na licu mjesta u svaku od naših tvrdnji. Asortiman proizvoda većim djelom će biti stalan, ali dio proizvoda prilagodit će se sezoni, kao i zahtjevima od strane naših potrošača. Želimo ljudima koji poput nas vole vrhunsku slasticu omogućiti da uživaju u njoj. Drugim riječima, ako je primjerice sezona kestena, želimo da naši kupci uživaju u kestenima” poručuje moj sugovornik te dodaje kako su svjesni da kupcima danas nije dovoljno dati tek izjavu o nekom proizvodu. Navodi dalje kako ga morate u jednu ruku odvesti iza scene, gdje se on sam mora uvjeriti u ono što mu nudite, odnosno jasno dati do znanja da je u pitanju pravo voće, da je kolač zaslađen medom, da nije u pitanju neka kemija ili neprimjerena kvaliteta sirovina. Zato su se, objašnjava dalje, odlučili na koncept djelomično vidljive proizvodnje.

Dominacije tamne boje, drva i elegantnih detalja

Sandro Lendler

Ono što nismo mogli ne zamijetiti jest i uređenje interijera Icy Bara koje je predvodila dizajnerica Korina Zbukvić, a koja je zaslužna i za vizualni identitet, točnije logo bara. Govori kako je od samog starta sve zamišljeno da bude privlačno, profinjeno, ali da ne odaje dojam slastičarnice, točnije sladoledarnice, već da podsjeća na bar. “Tamnom bojom prostora postigla se tako elegancija u kojoj su naglasci na detaljima. Sa svjetlom se odigrala ondje i cijela priča akcenata, točnije atraktivnog stropa. Tu je i polica koja osvjetljava ponudu pića, vitrine za kolače i zanimljivi stolovi na kojima se poslužuju slastice. Zapravo se ambijentalnom rasvjetom postigla topla atmosfera u kojoj se čovjek osjeća opušteno i ugodno” objašnjava dizajnerica koja je svoje iskustvo, kako nam govori, godinama stjecala u renomiranim zagrebačkim salonima namještaja, a sada se bavi uređenjem interijera.

Atraktivna izvedba stropa kao glavni adut

Korina Zbukvić
Sandro Lendler

Što se pak tiče ostalih detalja, Korina izdvaja jedan poseban element u oblikovanju namještaja, točnije horizontalnu liniju drva koja se proteže s lijeve na desnu stranu – od ploče u izlogu, preko naslona klupe, do uslužnog pulta, koju prate i police na zidu. Za taj dio zaslužan je Dominik Meštrović, kipar i dizajner koji je ovaj prostor oplemenio svojim izvrsnim stolarskim izvedbama. Upravo se tim momentom dobila jedna usklađena, smirena cjelina gdje osim stropa koji je prava mala atrakcija, pažnju privlače detalji poput boca na polici, a posebice kolači i sladoled, koji cjelokupni prostor dodatno oživljavaju. Sve to skupa omogućuje da prostor Icy Bara bude oku ugodan, smiren i jednostavan, a da akcent ipak bude na ponudi slastica, ali i pića. Otkriva i kako strop u sadašnjem izdanju inicijalno nije bio zamišljen, ali se s vremenom otvorila mogućnost da prostor dobije i to, odnosno da se na pravi način iskoristi njegova visina. Ondje su tako kreirali svojevrsnu vizualnu prezentaciju grana drveća koja je dodatno naglašena osvjetljenjem. Sve skupa izgleda prilično moćno i jedan je od primjetnih aduta ovog atraktivno uređenog novog prostora u gradu.

Za kraj, svi ističu jednoglasno kako je cijela ova ideja u recentnim okolnostima bila prilično hrabra te je za realizaciju uloženo puno živaca, volje i truda. No, iskreno vjeruju kako će sve skupa donijeti dobro svima, kako gostima tako i njima samima. Dodaju i kako se vesele pokazati što sve nude u sklopu Icy Bara, kako naglašavaju, ovog ipak malo drugačijeg koncepta u gradu.

Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba