U Teslinoj se ulici otvorio dalmatinski restoran Makarun. Odmah smo ga posjetile
Naglasak ponude je na tradicionalno rađenoj tjestenini – makarunima, ali mogu se kušati i brojne druge dalmatinske delicije
Na adresi Teslina 14, gdje je prethodno bio smješten restoran Le Mika, koji je ušao u partnerstvo s ugostiteljima koji stoje iza poznatog splitskog restorana Makarun, prije nekoliko se dana otvorio novi restoran, posvećen dalmatinskoj kuhinji. Prostor su preuzeli spomenuti splitski ugostitelji, potpuno ga preuredili te postavili zagrebačku verziju Makaruna. S jednom od njih, suvlasnikom Goranom Pundom, razgovarale smo o detaljima ponude, konceptu i kriterijima kvalitete od kojih ne žele odstupati.
Makaruni, riblja, mesna i vege jela
“Koncept je zapravo isti kao kod našeg splitskog restorana, a intencija je naglasiti makarune, ručno rađenu korčulansku tjesteninu koja je doista posebna. Makaruni su nešto po čemu smo prepoznatljivi u Splitu, a želimo postati prepoznatljivi i u Zagrebu”, rekao nam je. No, uz ovu tjesteninu u nekoliko varijanti, na njihovom ćete meniju pronaći i selekciju ribljih, mesnih, ali i pokojeg vegetarijanskog jela s potpisom mladog chefa Kristiana Tarija. Svo je meso odležano, kaže nam Punda, i nabavlja se isključivo od hrvatskih OPG-ova.
Tradicionalna jela s modernim zaokretom
Kad je riječ o ribi, postojeća se ponuda planira širiti i na, primjerice, oborite ribe. Zanimalo nas je i koja bi jela preporučili da probaju oni koji kod njih još nikad nisu bili i dobile konkretan odgovor; osim makaruna, poznat je i njihov carpaccio od bifteka, ali i onaj riblji. Iako se ponose, kaže, time što su restoran u kojem se spravljaju tradicionalna dalmatinska jela, ona dolaze s modernim zaokretom i prezentirana su na atraktivan način.
Primjer? Salata od pečene lignje koju gosti već obožavaju. Bogatu ponudu jela prati i raskošna ponuda vina. Najviše ih je, priča nam Punda, s područja Dalmacije, ali zastupljene su sve hrvatske regije. Ponose se i ponudom žestokom pića, a uskoro, otkriva će, otkriva nam, biti obogaćena i s nekoliko koktela.