PROMJENE

U školama u Engleskoj uvode novi predmet – pomnost. Bilo bi pametno da se i kod nas učini isto

Učenici u Engleskoj, osim uobičajenog dijela kurikuluma uskoro će imati i novi predmet – pomnost

U 370 škola u Engleskoj uskoro se uvodi mindfulness (ili u hrvatskom prijevodu pomnost) kao novi predmet uz uobičajenu matematiku, engleski, povijest i ostale. Ovo će biti dio dogovorenog kurikuluma unutar kojeg će učiti kako da unaprijede svoje mentalno zdravlje. Djeca će tako raditi sa stručnjacima i učiti tehnike opuštanja, tehnike disanja i ostale metode uz pomoć kojih će lakše regulirati svoje osjećaje.

Smanjenje broja mentalnih bolesti

Cilj programa je naučiti koji pristupi najbolje odgovaraju mladima u ovom vremenu društvenih mreža i neprestanih promjena. Program je pokrenula Vlada, a trajat će do 2021. godine do kad očekuju dosta promjena. Ovo je ujedno jedan od najvećih ovakvih programa u svijetu.

Program je nastao kao rezultat na anketu u kojoj je prikazano kako jedna od osam mladih osoba od 5 do 19 godina u Engleskoj pati od neke mentalne bolesti. Također je vidljivo i povećanje u broju mentalnih bolesti do 15 godine, a ovim programom namjeravaju riješiti barem neke od tih poražavajućih brojki. Vjeruju kako će ovakvi programi smanjiti anksioznost, bol i smanjiti probleme kroz koje prolaze tinejdžeri, ali i smanjiti njihovu potrebu za dodatnom pomoći u budućnosti.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube