GASTRO TEST

U redakciji smo pokušali napraviti slavnu kremastu limunadu s TikToka. Evo dojmova

Gotova je kroz samo nekoliko minuta, ali nismo sigurni bismo li je opet planski radili

Jednom kad smo prihvatili činjenicu da je TikTok postao društvena mreža na kojoj se ovih dana dijele recepti o kojima se najviše priča, odlučili smo ih redom krenuti testirati u redakciji. Najviše nas je privukao onaj za tzv. Whipped Lemonade, odnosno kremastu limunadu koju korisnici TikToka diljem svijeta pripremaju u svim mogućim varijantama. Za osnovnu vam verziju pak treba led, limunov sok, kondenzirano mlijeko i šlag, koje jednostavno zajedno izblendate. Želite li ultimativno kremastu verziju, led ćete dodati u komadu, bez da ga blendate s ostalim sastojcima. Verzija recepata ima na stotine, a mi smo odlučili za onu koju smo vidjeli kod najvećeg broja korisnika. U nastavku vam donosimo popis sastojaka, proces pripreme i fotografije koje ih detaljno prate.

Whipped Lemonade

Sandro Lendler

Sastojci

sok dva do tri limuna
limenka ili tuba kondenziranog mlijeka
malo vode
nekoliko kockica leda

Postupak

Ocijedite sok dva ili više limuna, ovisno o tome koliko kiselo želite da piće bude. Prelijte u duboku posudu koja podnosi blendanje štapnim mikserom i dodajte 1/4 šalice kondenziranog mlijeka. Sve skupa blendajte dok ne postignete kremastu teksturu. U ohlađenu čašu stavite nekoliko kockica leda i prelijte napitkom. Završite s malo hladne vode i po želji ukrasite kriškom limuna. Detalje pripreme možete pogledati u galeriji u nastavku.

Prvi je korak cijeđenje limuna
Sandro Lendler

U posudu s limunovim sokom dodamo kondenzirano mlijeko
Sandro Lendler

Sve skupa se blenda dok ne postane kremasto
Sandro Lendler

Dobiveni napitak izlije se u ohlađenu čašu s ledom i posluži
Sandro Lendler

ZAKLJUČAK

Okus nije loš, ali je jako intenzivan. Pratili smo preporuke iz recepata što se tiče količine limuna, ali čini nam se da su tri svakako previše. Slatkoća kondenziranog mlijeka gotovo da se uopće ne osjeti, pa sve skupa ima okus vrlo snažne limunade s tek natruhom nečeg kremastog. Mogao bi se dorađivati i usavršavati (primjerice, može se dodati gnječeno bobičasto voće sa šećerom), ali generalno ga nemamo potrebu skoro ponoviti.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba