DIZAJN INTERIJERA

Tradicija u kombinaciji s modernim zaštitni su znak ove vile u Istri u kojoj prevladavaju hrvatski dizajn komadi

Villa Vizzani pored Labina izgrađena je na vlasnikovoj djedovini. Danas je ondje nešto posve novo i s naglaskom na vrijedno obiteljsko nasljeđe

Na istočnoj obali Istre, nedaleko od grada Labina u mjestu selu Ripenda smjestila se prekrasna Villa Vizzani. U pitanju je novoadaptirana autentična istarska kuća koja je savršen primjer spoja moderne i tradicionalne arhitekture, s unutrašnjim uređenjem koje odiše toplinom rustikalnog i udobnošću urbanog življenja.

Ova šarmantna katnica koja se proteže na oko 160 četvornih metara nudi tako idealan smještaj za šest osoba. No, cijela priča oko njezinog stvaralaštvu bila je zapravo veliki izazov, o čemu nam je više rekao sam vlasnik.

Koridor27

Za početak, govori kako je nova kuća sagrađena na obiteljskoj djedovini. S obzirom na to da je ona izvorna bila u lošem stanju koja je potom srušena, na njezinom mjestu izgrađena je nova.

Vlasnik pak priznaje kako je na tom putu istovremeno tražio i neku novu lokaciju na kojoj bi započeo gradnju, no, na svu sreću odluka je pala da se to ipak dogodi u rodnom selu njegovih roditelja. Upravo je ta veza s obiteljskim nasljeđem, kako navodi, bila presudna u toj odluci.

Koridor27

Zbilja predivna Villa Vizzani danas tako dolazi s dizajnerskim potpisom Borisa Ružića, a sastoji se od tri lijepe spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. U prizemlju kuće se pak nalazi potpuno opremljena kuhinja, blagovaonica te atraktivno uređeni dnevni boravak.

Ono što ovu istarsku kamenu ljepoticu čini idealnim mjestom za odmor i izvan ljetne sezone jest i moderno kreiran ostakljeni kamin, koji daje posebnu atmosferu doma i topline.

Koridor27

Kako vlasnik dalje ističe, glavni elementi kuće su zapravo kombinacija kamena, drva i željeza, a jedni od zahtjevnijih elementa interijera su stubište i ograda koje zbog obrade imaju vrlo specifičnu, ali upečatljivu teksturu. Dodaje i kako su u Villi Vizzani vodili računa o komadima namještaja, a on je ondje s potpisom renomiranih proizvođača. U toj domeni posebno se ističe dnevni boravak s proizvodima iz hrvatske Prostorije, kao i rasvjetnim tijelima s potpisom hrvatske Grupe, a nisu nam promaknuli ni blagovaonski stolci poznatih slovenskih dizajnera.

Koridor27

Kao još jedna od posebnosti su i podne obloge u prizemlju i na terasi koje su jednake kao i one oko bazena. Upravo ta mjesta u eksterijeru omiljena su i kod gostiju koji su u potrazi za osvježenjem tijekom vrućih ljetnih dana ili pak ugodnih večeri na otvorenom. Za više informacija o Villi Vizzani posjetite njihovu Facebook stranicu, a u sklopu članka detaljno pogledajte ovo impresivno istarsko zdanje.

Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27

Fotografije: Koridor27

Arhitektura i dizajn: Boris Ružić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba