GASTRO TEST

Testirali smo smrznute štrukle sa sirom iz pet supermarketa. Evo dojmova

Gotovi štrukli samo se izvade iz pakiranja, skuhaju ili zapeku ili odmah ispeku što je varijanta za koju smo se mi odlučili

FOTO: Aleksandar Selak

Gotovi štrukli samo se izvade iz pakiranja, skuhaju ili zapeku ili odmah ispeku što je varijanta za koju smo se mi odlučili

Za domaće treba izdvojiti puno vremena – od pripreme tijesta, nadjeva pa sve do samog pečenja. Smrznuti štrukli kojih po supermarketima ima sve više zato su prihvatljiva alternativa. Pripremaju se tako da ih izvadite iz pakiranja skuhate pa zapečete ili odmah ispečete prema uputama na pakiranju. Mi smo se odlučile za ovu drugu varijatnu pečenih štrukli kako ih vrhnje koje se prelijeva preko zapečenih ne bi zasjenilo i kako bismo napravili vjerodostojniji test. U testiranju su ovaj put sudjelovale članice redakcije Nives Bošnjak, Latica Martinis Filković i Ivana Vranešić.

Ledo zagorski štrukli, 600 grama

Gdje: Konzum
Cijena: 22,99 kuna

 

Dojam: “Meni je ovo mrvicu predebelo tijesto, okus mi je ok, ali za moj ukus bi moglo podnijeti malo više soli”, zaključila je Nives. Sličnog je mišljenja bila i Latica: “Ni meni nisu baš dovoljno slani, ali mi se sviđa moment hrskavosti koji smo uspjele postići.” Meni je kod ovih štrukli bio dobar omjer između sira i tijesta.

Ledo zagorski štrukli, nakon pečenja AFP

Favorites domaći štrukli sa sirom, 600 grama

Gdje: Kaufland
Cijena: 19,99 kuna

 

Dojam: “Ovo je presuho, jednostavno je tijesto jako suho. Nadjev je ok, baš mi ne dolazi previše do izražaja jer tijesto sve preuzima. U svakom slučaju mislim da je ove bolje raditi u zapečenoj varijanti s vrhnjem jer su ovako presuhi. Uz to su se i skroz raspukli dok su se pekli”, rekla je za ove štrukle Nives. I Latica je zaključila: “I meni su presuhi, s nadjevom nemam problema, neutralno je, ali nije mi za pećnicu.” Meni je tijesto bilo kruhasto, a sir vodenast.

Favourites štrukli, nakon pečenja

Frozy zagorski štruklji, 540 grama

Gdje: Plodine
Cijena: 19,99 kuna

 

Dojam: “Meni je ovo tijesto žilavo, ima jako puno nadjeva, malo je gumeno sve skupa”, bilo je mišljenje Latice. Nives se na nju nadovezala: “Ovi su ekstra gumeni, tijesta je previše i stapa se s nadjevom koji se baš i ne osjeti.” Ja sam se složila s njima kako je i meni tijesto ovih štrukli gumeno dok mi je sir bio kiselkast.

Frozy štrukli, nakon pečenja

Okusi zavičaja štrukli sa sirom na zagorski, 600 grama

Gdje: Lidl
Cijena: 24,99 kuna

 

Dojam: “Ovi Lidlovi štrukli su mi puno slaniji, osjetno slaniji od ostalih, tanje im je tijesto tako da ssve bolje dolazi do izražaja.” Latica se s njom složila rekavši: “Meni su ovi jako fini, sviđa mi se i količina nadjeva, kako je isprepleteno s tijestom i taman su mi slani.” I meni je omjer tijesta, nadjeva i slanoće bio idealan. Izvrsni su mi bile.

Spar štrukli sa svježim sirom, 600 grama

Gdje: Špar
Cijena: 19,99 kuna

 

Dojam: “Ovo me podsjeća na pitu od sira s lisnatim tijestom. Mislim, dobro mi je, ali me ne podsjeća na štrukle”, bio je komentar Latice. Na nju se nadovezala Nives: “Meni jako dominira tijesto i nadjev se uopće ne osjeti, tako da definitivno fali i sira i soli i svega. Osjećam samo tijesto.” Moj je dojam također bio kako ima više tijesta, a manje sira.

Spar štrukli, nakon pečenja