GASTRO TEST

Testirali smo pizzu koju nazivaju najboljom iz dostave. Savjetuju da je se reže škarama

Goat! je nedavno otvoren na Knežiji, a ističe se kvalitetom tijesta i dosta maštovitim (i izdašnim) nadjevima

U Zagrebu se ljeti možda ne događa previše toga, ali pita li se dežurne foodieje, dogodilo se nešto prilično važno. Na Knežiji, točnije na adresi Papova 6, otvorila se Goat! pizzeria, specijalizirana za take-out, odnosno dostavu. Pizza majstor Mario Šimunović (koji se tako, zapravo, ne voli ni nazivati jer kaže da se ne bavi pizzama, već okusima) bez lažne skromnosti tvrdi da radi najbolju pizzu iz dostave u gradu, a sudeći po količini hvalospjeva koje smo u rekordnom roku vidjeli po društvenim mrežama, čini se da nije daleko od istine. Kako nam je Šimunović rekao, Goat! pizze odlikuje posebno osmišljeno tijesto, blisko rimskom stilu (pala romana pizzi), prema njegovoj, jedinstvenoj recepturi.

Rezanje pizze škarama ispalo je prilično praktično

Posebnost tijesta, ističu, krije se u dugoj fermentaciji; takvo tijesto je lako probavljivo, hrskavo, ali i mekano. I, ono što smatraju najbitnijim, ostaje ukusno i nakon transporta. Posebna se pažnja polaže i na kvalitetu namirnica. Svježe povrće nabavljaju sa zagrebačkih tržnica i lokalnih OPG-ova, a koriste, između ostalog, paški sir, istarski pršut i slaninu crne slavonske svinje. Međutim, sastojci koji čine većinu pizze dolaze iz Italije, poput 00 brašna, mozarelle fior di latte te rajčice polpa fina. Konačno, kaže da je ono što čini njihove pizze drugačijima jest kombinacija okusa kroz koju je izraženo osobno stajalište pizzaiola koji ne pristaje na kompromise.

Posebno nam je fora bilo čuti da, ako se ohladi, ovu pizzu možete podgrijati dvije minute u pećnici na 200 stupnjeva – i bit će jednako hrskava i ukusna. I još nešto, stiže s naputkom da se reže škarama, budući da s rezanjem nožem riskirate raspadanje sastojaka. Sve nam je skupa zvučalo dosta uvjerljivo, pa smo brže bolje prionuli na posao i odlučili testirati nekoliko njihovih pizza. O kojima se radi i jesu li opravdale naša (visoka) očekivanja, provjerite u nastavku.

Drakkaris

Sastojci: umak od pečenih paprika, mozzarella fior di latte, pikantna salama, pečena slanina, cherry rajčice, chilli papričice, chilli vlasi, krema od pecorino sira, dehidrirani žumanjak

Cijena: 70 kuna

Dojam: Odlična opcija za sve ljubitelje pikantnog kojima su apetiti ambiciozniji od klasičnih varijacija ‘slavonskih’ pizza. Budući da smo je probali prvu, na njoj smo se uvjerili u to koliko je tijesto Goat! pizza dobro – točno onoliko koliko je i najavljivano. Hrskavo, a mekano, prilično teško za opisati ako ga još niste probali. Drakkaris je bogatog okusa, chilli niti su jako efektne, sve skupa prilično impresivno. I ljuto.

Gaya

Sastojci: pesto verde, mozzarella fior di latte, svježe gljive, pečene tikvice, polusušene cherry rajčice, bosiljak, nostraline masline, maslinovo ulje, dehidrirani žumanjak

Cijena: 60 kuna

Dojam: Vegetarijanska pizza o kakvoj smo maštali, uz koju nikakvo meso nije potrebno. Gljive i tikvice okus čine dosta kompleksnim, pesto daje dodatnu sočnost, a ako volite polusuhe rajčice obožavat ćete je. Nemamo apsolutno nikakve zamjerke i sigurno ćemo je naručivati ponovo.

Goat

Sastojci: umak od rajčica, mozzarella fior di latte, kozji sir, bresaola, rikula, maslinovo ulje, krema od pecorino sira

Cijena: 70 kuna

Dojam: Kozji sir možda ne vole svi, ali ako ga volite, ovu pizzu ne smijete nikako zaobići. Breasaolu i rikolu već smo kušali na dosta zagrebačkih pizza, no kozji sir u kombinaciji s kremom od pecorino sira svakako je dižu na novu razinu. Pizza za hedoniste, pita li se nas.

Margerita

Sastojci: umak od rajčica, mozzarella fior di latte, cherry rajčice, bosiljak, maslinovo ulje

Cijena: 50 kuna

Dojam: Vodimo se onom da margerita treba biti savršena, jer onda sve ostalo može biti samo bolje. Moramo priznati da nas je ova pizza čak i najugodnije iznenadila. Ne toliko u smislu da je bolja od ostalih kušanih, već zbog toga što su njezini sastojci oskudniji, jednostavniji. No, nevjerojatno je sočna, bogatih aroma koje na trenutke podsjećaju na najfiniji maslac.

Sve skupa, doista pun pogodak, i nismo sigurni kako ćemo nakon nje gledati na ostale margerite u gradu. Nakon što je barem sedam ljudi iz naše redakcije dijelilo jednako oduševljenje kušanim pizzama i jednoglasno zaključilo da se ne sjećaju da su ikad jeli tako dobro pizzu iz dostave, potvrđujemo da je pojave Goat! pizze na zagrebačkoj sceni zbilja velik događaj. Sve preporuke s naše strane!

 

Ime: Goat!
Adresa: Papova 6
Što nude: 12 vrsta pizza s hrskavim tijestom i bogatim nadjevima
Raspon cijena: 50 do 75 kuna
Radno vrijeme: od utorka do nedjelje, od 14 do ponoći


Opcije dostave: Wolt, Bolt, Glovo

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube