KULTURA

Tea Zavacki preporučila nam je jednu knjigu, film i album

Otkrijte što je se posljednje dojmilo

U našoj novoj rubrici osobe iz javnog života otkrivaju razne naslove i imena iz pop kulture koji su ih se u posljednje vrijeme jako dojmili. U najnovijem izdanju ugostili smo poduzetnicu i poslovni trenericu Teu Zavacki, a u nastavku smo provjerite što je sve izdvojila

Knjiga koje me u posljednje vrijeme oduševila

Knjiga Velika magija Elizabeth Gilbert oduševila me prije nekoliko godina i od onda joj se redovito vraćam. Ovih dana češće u ruke uzimam već pročitane knjige umjesto najnovijih izdanja i svaki put u njima pronađem nešto novo. Elizabeth u Velikoj Magiji obrađuje pitanje želja, snova i strahova koji nas često sprječavaju u tome da ih ostvarimo. Radi se o knjizi koja me svaki put potakne da budem (još) malo hrabrija u slušanju sebe i ostvarivanju vlastitih želja. Bez obzira na to želite li pisati, fotografirati, lansirati vlastiti posao ili samo unijeti više strasti i kreativnosti u svoj život – ovo je knjiga koju se isplati pročitati (više puta).

Film za koji više ljudi treba znati

Ovih dana bez prestanka gledam simpatičnu španjolsku seriju Valeria koja je snimana po knjigama autorice Elisabet Benavent. Serija je snimana u Madridu zbog čega me svaka scena neodoljivo podsjeća na period u kojem smo suprug i ja živjeli u tom gradu, a španjolski jezik u meni uvijek probudi onu dobru vrstu energije. Ne radi se o seriji koja mijenja živote, no savršena je kao ljetna doza feel-good sadržaja i eskapizma.

Album/izvođač koji mi se ovih dana vrti na repeat

U iščekivanju albuma Renaissance koji bi trebao izaći ovih dana, trenutno na repeatu slušam objavljeni singl Break my soul. Beyonce i njene pjesme obilježile su različite faze mog sazrijevanja, a prema novom singlu osjećam da bi i ovoga puta mogle biti na sličnoj frekvenciji. Mislim da svi priželjkujemo novu renesansu i što više dobrog ritma i osjećaja, a ovaj album bi mogao biti upravo to.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube