GASTRO

Šunka u lisnatom tijestu, štrukli ili salata pečenih od šparoga? Uskršnji brunch u Esplanadi zvuči slasno

FOTO: Arhiva Esplanade

Osim bruncha, iz Esplanade nude i opciju naručivanja pince za doma, kao i posebne pakete noćenja

U Zagrebu postoji sve veći broj ugostiteljskih objekata koji u svoju ponudu stavljaju i brunch. Neka od njih su vrlo dobra, ali titulu daleko najboljeg, pita li se većinu gastronomskih entuzijasta, baš će svaki put uzeti raskošni brunch koji se servira u Hotelu Esplanade. Ako i vi spadate u one koji ga naprosto obožavaju, ili se jednostavno želite počastiti novim iskustvom, nosimo dobre vijesti. Na sam blagdan Uskrsa, u nedjelju, 17. travnja, restoran Zinfandel’s u svojem proljetnom ozračju tradicionalno priprema Uskrsni brunch koji obiluje primamljivim jelima s potpisom chefice Ana Grgić Tomić.

Domaća šunka u lisnatom tijestu, krema od hrena, pašteta od pačje jetre, pesto od oraha i meda, salata od pečenih šparoga, kavijar od lososa, Cezar salata s paškim sirom, Esplanadin tradicionalni tatarski biftek, ručno kosan i pripremljen pred vašim stolom, krem juha od hrena s hrskavom pancetom, nezaobilazni zapečeni Esplanadini štrukli koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti, teleći file s karameliziranom mladom mrkvom, confit pačjeg bataka s mlincima, divlji brancin s komoračem ili file romba s keljom i selekcija slastica Esplanade slastičari, samo su dio onog što vas ondje očekuje, uz probrana vina i pjenušce i decentnu klavirsku pratnju. Broj osoba je ograničen i preporučuje se rezervacija stola unaprijed, cijena iznosi 890 kuna po osobi, a više informacija možete doznati ovdje.

A poželite li dio Esplanadine kuhinje imati kod kuće, još je jedna dobra vijest da možete naručiti pincu po cijeni od 120 kuna, putem mail adrese gourmet@esplanade.hr. Ona dolazi pakirana u lijepu ružičastu kutiju i može bez problema poslužiti kao poklon. Uz sve već navedeno, treba spomenuti i Uskrsni paket s noćenjem u sobi Superior i raskošnim doručkom s pogledom na grad po posebnoj cijeni od 33 € za dvije osobe, o kojem više možete doznati ovdje.