GASTRO

Što doručkovati svaki dan do kraja tjedna? Imamo šest ukusnih i jednostavnih recepata domaćih blogera

FOTO: @mariewasler, @domacica.sanja, @burbon_i_borovnice

I doručak može biti sjajna prilika za dodatno eksperimentiranje u kuhinji

Pripremi svakog se obroka većina nas ovih dana stigne posvetiti više nego ikad prije. Upravo smo zato odlučile provjeriti na čemu sve rade domaći gastro blogeri i izdvojiti šest recepata, jedan za svaki preostali dan u tjednu i krenuti ih isprobavati. Od granole do ukusnih slastica koje se lijepo slažu s kavom, provjerite što nam je sve zapelo za oko.

Dalgona Espresso overnight oats, Burbon i borovnice

Najpoznatiju kavu Instagrama, Dalgonu, možete iskoristiti i u svom doručku. Nataša s bloga Burbon i borovnice pripremila ju je u kombinaciji sa zobenim pahuljicama, a cijeli recept pogledajte u nastavku.

Banana bread oatmeal, Marie Wasler

Uz već spomenutu dalgonu, najveća gastro zvijezda karantena svakako je i kruh od banane. Ako ste ga već napravili u klasičnoj varijanti, sugeriramo vam da probate napraviti i onu kakvu radi Marie Wasler, u zdjeli. Cijeli recept provjerite u nastavku.

Namaz od skute i mladog luka, Domaćica

Zasitite li se slatkih opcija doručka, predahnuti možete uz ovaj nevjerojatno jednostavan, ali maksimalno ukusan namaz koji nudi Sanja Mijac. Uzmite malo prepečenca ili grisina i uživajte. Recept pogledajte u nastavku.

Babka, Hungry Mile

Za slučaj da ujutro želite uživati u komadiću neke slastice uz omiljenu šalicu toplog napitka, s babkom blogera Mile Butorca nećete pogriješiti. Priprema nije toliko kompliciriana koliko biste to mogli pomisliti, a sve korake provjerite u nastavku.

Grčki jogurt s granolom, Janjolinka

Janja Benić predlaže vam varijantu svima nam poznate granole u kombinaciji s grčkim jogurtom, bananom i chia sjemenkama, koje sloj po sloj slažete u čašu. Kako inače priprema samu granolu, možete provjeriti ovdje.

Crumble od jabuke, Cookam i guštam

Ovo jelo ćete bez problema moći (i htjeti) jesti i za večeru i kao desert nakon ručka. No, apsolutno može proći i kao doručak, uz šalicu kave, a količina se šećera, naravno, uvijek može smanjiti. I da, Tanja Pastuović Klaić, autorica recepta, kaže da će ga bez problema napraviti i potpuno početnici.