GASTRO

Stigla su tri nova Fant brza i ukusna jela. Evo zašto su nam super

FOTO: Sandro Lendler

Danas smo za brzi ručak u redakciji testirali tri nove Fant mješavine za pripremu jela – chili con carne, tortilje s puretinom i zapečenu piletinu s četiri vrste sira

Možda se u našoj redakciji ne slažemo sve oko svega, ali u jednom smo složne – obožavamo isprobavati nova jela i testirati nove recepte. Sve se trudimo svaki dan jesti kuhano, važna nam je kvaliteta obroka i namirnica, a do problema dolazi tek kad smo, uslijed užurbanog radnog tempa, suočene s manjkom vremena za kuhanje. A realno, to se događa i češće nego što bismo željele priznati.

Tri nove Fant mješavine za pripremu jela
Sandro Lendler

Stoga, kad smo dobile opciju testiranja tri nove Fant mješavine za pripremu jela, onu za chili con carne, za tortille te za zapečenu piletinu s četiri vrste sira, redom bez pojačivača okusa (što nam je posebno važno), nismo dvojile ni trenutka. Na brzinu smo proučile recepte, otišle u nabavku i krenule s pripremom jela. Priprema svakog od ova tri jela, s prilozima, neće vam oduzeti više od trideset minuta, što smo dočekale sa specijalnim entuzijazmom. Kako je tekao proces pripreme i kako je ispao finalni rezultat, provjerite u nastavku.

Zapečena piletina 4 vrste sira

Sastojci

500 g bijelog pilećeg mesa
250 ml vrhnja za kuhanje
100 ml vode
pakiranje njoka
Fant zapečena piletina 4 vrste sira

Sandro Lendler

Priprema

1. Bijelo pileće meso narežite na tanke odreske (najjednostavnije je pet puta po 100 grama) i stavite u posudu za pečenje.

2. Sadržaj vrećice pomiješajte s vodom i vrhnjem za kuhanje te prelijte preko mesa.

3. Pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C .

4. Poslužite uz kuhanu rižu, njoke, krumpir ili tjesteninu. Mi smo odabrale njoke, koje smo nekoliko minuta kuhale u kipućoj vodi. Uz ovo jelo odlučile smo kombinirati i malo lisnatih salata.

Sandro Lendler

Dojmovi

Znale smo da je priprema jednostavna, ali svejedno smo se iznenadile brzinom pripreme. Pećnica je odradila veliku većinu posla, a dok se meso peklo, mi smo skuhale njoke te oprale i začinile salatu. Jelo je puno okusa, sirevi se osjete u svakom zalogaju, a njoke su bile savršen dodatak kremastom umaku. Ovo jelo apsolutno ponavljamo!

Chili con carne

Sastojci

300 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
150 g kuhanoga graha
100 g kukuruza šećerca
Fant chili con carne
pola kukuruznog kruha

Sandro Lendler

Priprema

1. Na ulju pirjajte mljeveno meso dok tekućina ne ispari.

2. Dodajte mlaku vodu i sadržaj vrećice. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac.

3. Kuhajte deset minuta uz povremeno miješanje. Poslužite uz palentu, kukuruzni kruh, tortilje ili kuhanu rižu.

Sandro Lendler

Dojmovi

Ovo nam se jelo svima jako, jako svidjelo. Kao prvo, okus je nevjerojatno bogat i moćan, savršen za one koji vole nešto pikantnije arome. Osim toga, jako nam je fora što se može jesti na toliko različitih načina i uz toliko različitih priloga. Mi smo se danas odlučile za najjednostavniju opciju pa smo chili con carne jele na žlicu sa svježim kukuruznim kruhom, a dodale smo i mrvicu milerama. Kombinacija okusa bila je, vjerujte nam, pun pogodak (što naravno, ne znači da ga uskoro nećemo isprobati i s ostalim predloženim prilozima).

Tortilla

Sastojci

400 g meksičkog mix povrća
500 g puretine (može i piletina)
50 g sira za ribanje
8 tortilja (može i palačinki)

Sandro Lendler

Priprema

1. Na ulju (ili maslacu) pirjajte meso narezano na trake ili kockice dok tekućina ne ispari, dodajte povrće te lagano pirjajte još deset minuta.

2. Dodajte mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice te kuhajte na laganoj vatri oko pet minuta uz povremeno miješanje.

3. Tortilje punite nadjevom, po želji dodajte svježe povrće, pospite naribanim sirom i zamotajte.

Savjet: Prema želji, prije punjenja tortilje možete premazati mileramom.

Sandro Lendler

Dojmovi

Pita li se nas, tortilje su uvijek dobra ideja, a ove su nas osvojile! Poslušale smo savjet s pakiranja i tortilju premazale mileramom, a naribani sir smo stavile i iznutra i izvana, jer se vodimo onom da sira nikada ne može biti previše. Od dodatnog povrća izabrale smo svježu zelenu salatu, a vjerujemo da bi se dosta dobro uklopila i rajčica. Sve u svemu, ovo je jako jednostavno i nadasve ukusno jelo.

Isprobajte ih i vi

Pozivamo vas da u svojim kuhinjama isprobate nove Fant mješavine za pripremu jela i uvjerite se koliko će vam vremena uštedjeti, ali i koliko su okusi doista raskošni. A dodatni motiv svakako bi vam mogla biti i aktualna nagradna igra Fant ti daruje vrijeme za tebe! o kojoj više možete doznati ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s Fantom