VIKEND RECEPT

Sirova torta od kokosa i šipka sve je što vam treba za hedonistički vikend. Evo recepta

FOTO: @patriciassweettales

Patricia Miletić s nama je podijelila jednostavni recept za tortu koja ne traži ni da upalite pećnicu

Jede vam se nešto slatko, a nemate želju provesti sate u kuhinji radeći komplicirane slastice? Razmislite o tome da se upustite u pripremu sirove torte od šipka i kokosa, čiji smo recept pronašli na Instagram profilu Patricije Miletić, Patricia’s Sweet Tales. Kako je pojasnila, u zadnje vrijeme obožava torte koje se bez grižnje savjesti mogu jesti i za doručak, a ovo je upravo jedna od takvih. Cijeli recept provjerite u nastavku.

Sirova torta od kokosa i šipka

Što trebamo?

Podloga
150 g ili badema
50 g ribanog kokosa(kokosovih mrvica)
3-4 žlice javorovog sirupa
3-4 žlice kokosovog ulja
žlica limunovog soka
ekstrakt vanilije

Krema
225 g indijskih oraščića natopljenih preko noći
4 žlice kokosovog ulja
4-5 žlica javorovog sirupa ili zaslađivča koji inače koristite
130 g kreme od kokosa
320 ml soka od šipka
2-3 žlice limunovog soka
ektrakt vanilije

@patriciassweettales

Kako pripremamo?

Indijske oraščiće i kokos staviti u sjeckalicu i skroz usitniti, dodati ostale sastojke i sjeckati dok se sve ne poveže u ljepljivu smjesu koju možete utisnuti u kalup (Patricija je koristila fi 20). Staviti u zamrzivač dok napravite kremu.

Kremu od kokosa staviti na laganu vatru i miješati dok se ne otopi. U blender staviti ocijeđene indijske oraščiće i sve ostale sastojke, blendati par minuta dok ne dobijete glatku kremu. Preliti preko podloge i vratiti u zamrzivač na par sati. Premjestiti u hladnjak sat vremena prije posluživanja.