GASTRO

Sad je pravo vrijeme da se okušate u pripremi domaće tjestenine. Imamo par korisnih YouTube videa

FOTO: Elle Hughes on Unsplash

Priprema domaće tjestenine iziskuje nešto više vremena i truda, što ne znači da je riječ o nedostižnom pothvatu. Upravo suprotno

Izlika više nemamo – ako se u vremenu opće izolacije nećemo okušati u pripremi jela koje dosad nismo stizali, kad ćemo? Danas smo odlučile pročešljati YouTube tutorijale u potrazi za savjetima koji se tiču pripreme domaće tjestenine. Tjesteninu smo odabrale zato što je doista rijetko tko ne voli jesti, a nije je tako teško pripremiti kod kuće i uglavnom trebate samo tri sastojka da biste je pripremili. Uz malo će vam prakse postati jasno da ona doista nije nedostižna.

I ne morate se prepasti da ćete morati odustati ako nemate nikakve aparate za izradu oblika – uvijek ih, za početak, možete napraviti i ručno. Naoružajte se strpljenjem, pažljivo proučite sve savjete, namirnice ionako već vjerojatno imate kod kuće i otisnite se u malu gastro avanturu. Tko zna, možda u potpunosti zaboravite na kupovne varijante. U nastavku vam donosimo video uradke gastro vlogera za različite vrste tjestenine, napravljene na različite načine.

Moja mala kuhinja (široki rezanci)

How 2 Bake It (rezanci s mašinicom i bez nje)

SOS Kuhinja/Kitchen (fuži/makaroni)

Kuham ja, kuhaš ti (pljukanci)

Sašina kuhinja (obojeni široki rezanci)

FoodMe by Nikola Bilandžija (tjestenina bez jaja)