PROMO

Proslavite Svjetski dan palačinki s Delimanom i osvojite super nagrade

Pokažite svima u kakvim palačinkama najradije uživate, a najkreativnije fotografije Delimano nagrađuje!

Znate li da se u utorak prije Pepelnice diljem svijeta slavi dan posvećen palačinkama? U Velikoj Britaniji, povodom ovog praznika za nepce, prethodnih su se godina održavale tradicionalne utrke, u Njemačkoj je to dan tradicionalno posvećen slasticama, dok se u Italiji, Portugalu i Španjolskoj tradicionalno održavaju karnevalske proslave.

Ove godine praznik omiljenog deserta velikih i malih možete proslaviti i vi – s Delimanom!

 

Pokažite svima u kakvim palačinkama najradije uživate! S pekmezom ili Lino Ladom? Slatkim ili slanima? Američkim ili klasičnima? Pet najkreativnijih fotografija Delimano nagrađuje slatkim paketom za najukusnije palačinke ikad, a pravila su jednostavna.

Objavite fotografiju svojih palačinki na Instagramu i označite #delimanohr #svjetskidanpalacinki ili u komentar ispod Delimano Facebook objave postavite fotku svojih palačinki, a najkreativnije očekuje:

Aparat za palačinke Joy

Slatki Podravka paket koji sadrži: smjesu za palačinke, pekmez od šljiva i 5 prefinih Lino namaza.

Pridružite nam se u utorak, 16.2. u 18:00 sati na Delimano Instagram i Facebook live palačinka eventu i uživo saznajte sve tajne i trikove pripreme ukusnih palačinki. Delimano blogeri Mile Butorac (Hungry Mile) i Jasmina Čaušević (Whoishungry) isprobavat će razne recepte za palačinke i – objaviti dobitnike nagradnog natječaja.

Sastojci:
*za oko 20 palačinki
2 velike zrele banane
2 jaja
na vrh noža soli
pola žličice cimeta
50 g brašna
50 g sitnijih zobenih pahuljica
1 dcl vode
1 žličica praška za pecivo

Priprema:
Budući da ne ide šećer što su banane zrelije to je bolje, ali ako i nisu jako zrele svejedno ih možete napraviti s onim žućim bananama.

1. Banane zgnječite vilicom, pa im dodajte jaja i povežite.

2. Dodajte i ostale sastojke, povežite i ostavite nekih 10-15 minuta da zobene pahuljice malo nabubre.

3. Pekač za palačinke zagrijte i lagano namastite, tek malo s kuhinjskim ručnikom (suncokretovim ili kokosovim uljem) pa lijevajte po žlicu smjese za palačinke. Ključno je da su palačinke manje kako bi vam se mogle lijepo okretati, jer kod većih postoji mogućnost od pucanja prilikom okretanja.

4. Pecite ih 1-2 minute s jedne strane, odnosno dok se na gornjoj površini ne pojave mjehurići, pa još 1 minutu s druge strane.

5. Poslužite ih uz grčki jogurt i chia džem, te voće po izboru, ili jednostavno uz neki vama drag pekmez.

Chia džem:
300 g smrznutog šumskog voća
2 žlice vode
malo svježe ribane korice limuna
1 vanilin šećer
2 velike žlice meda
3 žlice chia sjemenki

Voće kuhajte s vodom, limun koricom i vanili šećerom dok ne omekša. Zgnječite ga vilicom, pa mu dodajte med i promiješajte da se otopi. Sklonite s vatre i umiješajte chia sjemenke. Vruće spremite u čistu i steriliziranu teglicu, pa kad se ohladi čuvajte u frižideru do 10 dana; ako ćete odmah pojesti (unutar dan – dva) džem čuvajte u zdjelici dobro prekrivenoj plastičnom folijom.