DIZAJN INTERIJERA

Potkrovlje zgrade u centru grada postalo je moderan ured. Drvene grede daju mu jedan poseban šarm

Vodimo vas u jedan suvremen, elegantan i ugodan radni prostor u Zagrebu. Projektanti iz studija Urbane ideje otkrili su nam više o cijelom projektu

Ured s pogledom na Umjetnički paviljon na Trgu Kralja Tomislava – zvuči jako dobro, zar ne? Upravo to je moment i jedan od aduta novog radnog prostora jedne hrvatske kompanije. Za njegov takav današnji izgled zadužena je ekipa iz studija Urbane ideje koja nam je otkrila kako je sve skupa nastajalo, odnosno pred kakvim izazovima su se sve našli u procesu realizacije. Za početak, riječ je bilo o projektu rekonstrukcije i adaptacije prostora potkrovlja jedne zgrade u samom srcu Zagreba, na već spomenutom Trgu kralja Tomislava. Projektante je ondje zatekao neuređen i derutan prostor koji se krajem prošle godine transformirao u 150 četvornih metara suvremeno uređenog uredskog prostora.

Urbane ideje

“Investitor je znao što želi i ne želi, pa smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Usko je surađivao s nama projektantima, odnosno bio uključen u sve faze projektiranja i izvedbe – od tlocrtne dispozicije, preko definiranja i rješavanja specifičnih građevinskih detalja, pa sve do odabira gotove opreme, što je u konačnici rezultiralo kvalitetnim i funkcionalnim rješenjem, na obostrano zadovoljstvo. Sama suradnja tekla je zapravo vrlo glatko. Što se tiče pak samog oblikovanja, htjeli smo izbjeći neku ekstravaganciju koja je sama sebi svrhom, odnosno krajnjeg korisnika, zaposlenika koji u tom prostoru radi svaki dan osam sati, iritira i u konačnici čini manje produktivnim. A opet, s druge strane, željeli smo stvoriti i prostor koji će na posjetitelja, klijenta ostaviti utisak i svojevrsni wow-efekt, a ne da napravimo klasičan ured” pojašnjava projektantica Ana Podobnik, i ističe kako je stvoren prostor s devet radnih mjesta u tri radne zone – središnji open space okružen s dva zatvorena ureda, te sobom za sastanke, čajnom kuhinjom i sanitarnim čvorom.

Urbane ideje

Kako bi sve skladno definirali i povezali, projektanti su se odlučili za neutralni kolorit uz koji specifični elementi još više dolaze do izražaja. S obzirom na to da se radi o adaptaciji starogradskog potkrovlja, postojeći (atraktivni) konstruktivni elementi nisu skrivani već su zadržani kao sastavni dio oblikovanja, poput drvenih krovnih greda, opečnih nadvoja i sl. Na sličan su način, objašnjavaju iz studija Urbane ideje, tretirani i novi konstruktivni elementi, čelični okviri s kojima je objekt ojačan.

Urbane ideje

Osim toga, u prostoru su implementirane i drvene zidne obloge, ugradbeni namještaj, pomične uredske pregrade koje dolaze do izražaja na monokromatskoj bazi prostora, točnije neutralnim tonovima podne keramike i tapisona, radijatora, zidova i akustičnih spuštenih stropova. Sve to skupa, malo je reći, tvori topli i ugodan ambijent za boravak i rad. A kako izgleda ovaj moderni, a opet elegantan i nenametljiv suvremeni radni prostor u kojem je, doznajem iz prve ruke, raditi zbilja ugodno, pogledajte u sklopu članka.

Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje
Urbane ideje

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube