GASTRO

Posluživanje hrane u staklenkama novi je gastro hit. Osim toga, higijenski je prikladniji od onog na daskama

FOTO: Instagram @boardtograze, @erinbsorenson

Da je serviranje hrane danas zbilja umjetnost znamo već neko vrijeme, a upravo se pojavio još jedan zanimljiv trend koji možete pokušati i kod kuće

Osim okusa, kod hrane je danas posebno bitna i njezina prezentacija. Kreativnost na tom polju posljednjih je godina zbilja na razini pa tako možemo vidjeti štošta. Pravo mjesto za potencijalne kreativne pothvate koje možete pokušati i kod kuće jest definitivno Instagram. Upravo ondje pronalazimo jednstavne trendove u serviranju hrane, a posljednji koji nas je zaintrigirao jest onaj naziva jarcuterie. Riječ je o zgodnom serviranju hrane u staklenkama koje su zapravo jedna mala porcija svega na jednom mjestu. Ona može biti slatka, slana ili pak kombinacija, a obično podrazumijeva neke orašide, delikatesni sir i narezak, kakvo voće i slično.

Fora kod ovog koncepta jest ta da pravila nema, a ujedno je i zgodan način serviranja hrane kad želite ugostiti nekoliko ljudi. Ono što se trenutno ističe kao velika prednost jarcuterie trenda jest što je ovakvo posluživanje hrane, s obzirom na trenutnu situaciju, higijenski prikladnije od recimo daski za serviranje. Pa evo, idući put kada budete priređivali kakvo druženje kod sebe uz kakve ukusne zalogaje, ovo se čini kao sjajan potez koji neće proći nezapaženo.

https://www.instagram.com/p/CK4XiLPA_m4/