GASTRO

Posjetili smo Tori Streetfood, novi restoran Vida Nikolića i isprobali nekoliko jela. Evo što sve nude

Nude sve od bao bunsa, preko curryja i pokea, pa sve do prepoznatljivih azijskih deserata

Chef Vid Nikolić, koji je za upoznavanje domaće publike s raznim oblicima azijske kuhinje vjerojatno učinio više od bilo koga drugog, zakoračio je u novi, samostalni projekt. Njegov restoran, Tori Street Food, nalazi se u Španskom, na adresi Trg Ivana Kukuljevića 5. Kako nam je Nikolić rekao, s odabirom lokacije van centra, čini se, nije pogriješio. “Zapadni dio grada je bio logični potez u smislu širenja azijskog streetfooda, on je velik i ima mnogo stanovnika, s relativno slabim izborom hrane, pogotovo za dostavu. Reakcije su, naravno, odlične i svima je drago da se nešto novo otvara i kod njih”, objasnio je.

Klasični azijski street food i poznate uspješnice

Vid Nikolić
Aleksandar Selak

Koncept je, doznajemo, klasični azijski street food, s jelima koje Nikolić radi već nekoliko godina, i koje je više puta usavršavao ili nadograđivao. Kad je riječ o imenu, priča nam da Tori na japanskom znači ptica i često se nalazi u nazivima jela, kao, primjerice, yakitori ražnjići . Kratko se osvrnuo i na svoj nedavni odlazak iz Soi Fusiona, za čije je postavljanje kuhinje također on bio zaslužan. “S obzirom na to da sam u novi projekt htio krenuti sam, morao sam smisliti novo ime, jer ime Soi je vezano za Soi Fusion bar. Restorani će ostati povezani istim ili sličnim jelima još neko vrijeme, dok se nešto ne promijeni”, poručuje.

Aleksandar Selak

Na jelovniku se, za sada, nalaze Bao Bunsi kao predjelo, dva jela s rezancima (PadThai i DanDan ) i jela u zdjelama servirana na riži, kao sto su Katsu piletina, Kung Pao svinjetina, Zeleni curry te Tuna&Lobster poke. Tu je i novo jelo Korean Fried Chicken, ili KFC, ga interno nazivaju; marinirani pileći zabatak, pržen i glaziran spicy korean bbq umakom, koji već, priča nam, postaje bestseller. “Većina jela će biti stalno na meniju, a s vremenom ću ubacivati nova, više orijentirana na street food. Naravno, prve u planu su gyoze i ramen, a bit će tu i noviteta, kao što je Bibimbap, Vindaloo, Bulgogi beef i slično”, kaže Nikolić.

Što smo sve kušali i kako nam se svidjelo

Lobster Bun, 46 kuna
Aleksandar Selak

A kako sve ne bi ostalo samo na priči, nekoliko smo jela odlučili isprobati i u redakciji. Krenuli smo s Kaarage ( dva parenog peciva, prženi pileći zabatak, katsu umak, daikon, wasabi mayo, mladi luk), Lobster (dva parena peciva, salata od jastoga i surimi rakova, spicy mayo, tobikko, crni sezam, crumble, krastavci) i Pork Belly (parena peciva, kimchi, glazirana potrbušina, spicy BBQ, chili, mladi luk) bunsima koje smo svi po malo isprobali. Puni su okusa, a peciva su točno onakve prozračne teksture kakve i trebaju biti.

Pork Belly Bun, 42 kune
Aleksandar Selak

Za glavno smo jelo odabrali osvježavajući Tuna & Lobster Poke (sushi riža, tuna, oyster ponzu spicy umak, jastog & surimi salata, edamame, goma wakame, furikake, mladi luk, đumbir, daikon, sriracha mayo, krastavci) te spomenuti Korean Fried Chicken (hrskavo pržena piletina, glazirana u spicy korean BBQ umaku, mladi luk, sezam, kimchi, sunomono krastavac salata, kikiriki) koji nas je samo uvjerio da ćemo i nadalje htjeti isprobavati baš sve što izađe iz kuhinje Vida Nikolića. Radno vrijeme je svaki dan, osim nedjelje, od 12 do 22 sata, a više informacija možete doznati ovdje.

Kaarage Bun, 40 kuna
Tuna & Lobster Poke, 85 kuna
Aleksandar Selak
Korean Fried Chicken, 66 kuna
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba