GASTRO

Počinje Grčki tjedan u Lidlu. Već smo bacili oko na pitu s feta sirom i giros, a imamo i par prijedloga recepata

FOTO: TMG CREATIVE

Gyros s rižom, pita s feta sirom i dimljena tunjevina samo su neke od delicija koje ćete moći kušati

Kod nas se u redakciji o hrani priča rado i često, a jedna od omiljenih tema za naše diskusije su i nova jela, odnosno recepti koje je neka od nas pripremila, a za koje smatra da ih je vrijedno podijeliti s drugima. Uz to, volimo kuhati i zajedno, što na poslu, što van njega, i to jela iz različitih nacionalnih kuhinja. Kad smo doznale da u Lidlu kreće novo izdanje Grčkog tjedna koji je u ponudi 22. do 28. ožujka, u nekoliko smo se minuta dogovorile za brzi ručak u redakciji.

Fokus će biti na klasicima grčke kuhinje, a prije svega smo se bacile u potragu za receptima i organizacijom jelovnika. Priznajemo, s grčkom kuhinjom inače nismo previše upoznate, ali široki izbor konkretnih delicija u Lidlu osigurao je da se oko ručka doista ne moramo previše truditi ni razmišljati o tehnikama pripreme. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih recepata s proizvodima s Grčkog tjedna u Lidlu.

Gyros s rižom

U slučaju da ste baš jako gladni i zaželjeli ste se pravog comfort fooda, posegnite za gyrosom s rižom, omiljenom grčkom mesnom delicijom koju Eridanous nudi u kombinaciji s rižom. Narežite svježe povrće prema želji, začinite ga grčkim Eridanous začinom, a sve skupa možete preliti i s Eridanous grčkim jogurtom.

Pita sa špinatom i feta sirom + grčki jogurt

Dobroj piti malo tko može odoljeti, a ova sa špinatom i feta sirom izgleda fenomenalno. Priprema se vrlo jednostavno, prema uputama na pakiranju, a mi smo je odlučili konzumirati uz malo Eridanous grčkog jogurta. Po želji, za intenzivniji okus, u jogurt možete dodati i Eridanous grčke začine.

Salata od dimljene tunjevine s maslinovim uljem

Dimljena tunjevina odlična je opcija za brzi ručak, na salatu. Kombinirajte je s kuskusom, kvinojom ili bulgurom te povrćem koje pronađete u smočnici ili frižideru (kukuruz, celer, mrkva, mladi luk) i dobro je začinite soli, paprom i Eridanous Ekstra djevičanskim maslinovim uljem s Krete.

Jastučići punjeni sirom, sezamom i origanom

Ovi su slasni jastučići odlični kao predjelo, a mogu funkcionirati i kao konkretnije jelo uz, recimo, dodatak salate. Pripremite ih prema uputama na pakiranju i poslužite sa salatom od rikole i cherry rajčica (može i bilo koja druga) koju ste začinili acetom balsamicom i Eridanous Ekstra djevičanskim maslinovim uljem s Krete.