FOTO: Lucija Eichler

Počeo je Gastro Music Fest na Zrinjevcu. Bile smo tamo i testirale nekoliko finih jela

SUPER FOOD

Počeo je Gastro Music Fest na Zrinjevcu. Bile smo tamo i testirale nekoliko finih jela

FOTO: Lucija Eichler

Trdelnik, poffertjes, kebab od janjetine i još hrpa fine hrane može se ovog vikenda pojesti na Zrinjevcu. Mi smo je probale i imamo mali vodič

Ovog vikenda na Zrinjevcu je krenuo Gastro Music Fest. Trajat će sve do 27. svibnja, a mi smo odmah otišle vidjeti kakva je hrana i čega sve ima ovaj vikend. Ako vam se ne da kuhati možete skoknuti tamo i najesti se za stvarno okej cijene. Mi smo probale tri slana i dva slatka jela, evo kakva su.

1. Jameson Whiskey cheeseburger

Cijena: 45 kuna
Gdje smo jele: The Cellar Grill
Što je unutra: Karamelizirani luk, svježe povrće, četiri sira (ementaler, gouda, gorgonzola i mascarpone), meso, umak od Jameson whiskeyja

Dojmovi: Burger je jako sočan, umak je iznenađujuće sladak i jako se osjeti whiskey, ali to je najbolji dio svega. Sirevi su jako mekani i lijepo rastopljeni, a okus im je neočekivano dobar. “Uglavnom, jako fin burger i super je što je povrće super svježe. Umak je sladak, ali to baš paše”, komentirala je naša Lucija s kojom sam degustirala sva jela.

Ostatak ponude: Osim ovog burgera kod njih možete probati još svinjeći ham steak za dvoje (85 kn), fajitas tortilje (35 kn) i burger s kremom od crnih tartufa (50 kn)

2. Janjeći kebab

Cijena: 45 kuna
Gdje smo jele: Time restoran
Što je unutra: Janjeće meso, zelena salata, svježi krastavci, blagi umak od kajmaka i češnjaka, svježi chilli (umjesto blagog možete uzeti ljuti umak)

Dojmovi: Ja inače (kao) ne jedem janjetinu, jer sam očito samo mislila da mi ne valja. Ali ovo je potpuno genijalno. “Ovo mi je najbolji kebab koji sam ikad jela”, odmah je prokomentirala Lucija. I stvarno je. Meso je toliko mekano, a umak super lagan, čak se toliko i ne osjeti češnjak iako su nas upozorili na njega. “I ovi svježi krastavci baš osvježe sve, a pecivo je mekano, skroz domaće”, dodala je Lucija.

Ostatak ponude: Cheesecake s marmeladom od maline i pistacijom (30 kn), apple pie fritula (25 kn)

3. Tex Mex chicken wrap tortilja

Cijena: 40 kuna
Gdje smo jele: El Toro
Što je unutra: Pileći ražnjić, matovilac, cheddar sir, tostirane bučine sjemenke, coleslaw kupus, salsa od rajčice, kiseli jalapeno (priloge birate sami, mi smo uzele sve ovo, i da, jalapeno je dosta ljut, upozorili su nas na to, pa ako ne volite ljuto najbolje preskočite taj dio).

Dojmovi: Užasno ukusna piletina, jako fino marinirana, to sam prvo rekla nakon što smo probale. “Pomalo je ljutkasto, ali jako dobro, i meso je stvarno preukusno”, kaže Lucija. Ako vam se jede nešto lagano i niste baš za burger, ovo je super opcija.

Ostatak ponude: Imaju isti ovakav wrap samo u goveđoj verziji (isto 40 kn)

4. Trdelnik

Cijena: 22 kune (s dodatkom Nutelle 26 kuna)
Gdje smo jele: Trdelnik.com štand
Što je to: Ovo je tradicionalna češka slastica od dizanog tijesta, omotana, pečena te uvaljana u mješavinu šećera, cimeta, vanilije, orašastih plodova, karamele i badema

Dojmovi: Lucija nije mogla probati jer je alergična na orašaste plodove koje nažalost nismo mogle izbjeći, a meni je trdelnik bio ukusan jer sam slično nešto probala i u Budimpešti, a tamo se zove kürtőskalács i u principu se radi o istoj stvari. Jedina razlika je to što u mađarskoj verziji nema orašastih plodova. Uglavnom, meni je ovo fino, jako je jednostavno, mekano i pomalo možda preslatko, a porcija je ogromna. Dvoje ljudi je može sasvim pristojno podijeliti.

5. Poffertjes

Cijena: 25 kuna
Gdje smo jele: Poffertjes štand
Što je to: Ovo su u principu mini palačinke iz Nizozemske (isto sam ih probala kad sam bila ondje, ove su jednako super). Preljeve si kombinirate i birate sami. Mi smo odabrale višnje, kekse i čokoladu (imate još šumsko voće i vaniliju u ponudi)

Dojmovi: Palačinke su jako fluffy, a preljevi koje smo mi uzele svi redom su fini. “Višnje uopće nisu kisele, više me podsjećaju na neku marmeladu”, rekla je Lucija. Uglavnom, jako dobar desert i taman porcija, nas dvije smo se najele od jedne. A možda i zato jer smo prije njih pojele sve živo.