GASTRO

Pet načina za pripremu zobene kaše koja će se svidjeti i skepticima

FOTO: food photographer jennifer-pallian/unsplash

Ovo je jelo odlična opcija za početak dana, ali i užinu ili večeru

Zobene pahuljice jedna su od onih namirnica o kojima zadnjih desetak godina ne prestajemo slušati. Zdrave su, mogu se kombinirati u s raznim namirnicama u mnogim jelima, a posebno bismo ih često trebali konzumirati za doručak. Ipak, mnogi će reći da im njihov okus ne odgovara ili da su im jela u kojima zobene vode glavnu riječ naprosto dosadna i predvidljiva. Kako bismo vas uvjerili da to ne mora nužno biti tako, danas vam donosimo nekoliko prijedloga recepata s YouTubea, za koje su zaslužni gastro blogeri i chefovi.

Mahom se radi o receptima za zobenu kašu, koja uglavnom podrazumijeva kuhanje, iako smo pronašli i neke fora opcija s pečenjem zobi. Njihova će se tekstura, pa čak i okus i tako promijeniti, a dodate li im malo čokolade, voća, zdravog sladila ili nečeg drugog po vašem okusu, jamčimo vam, o njima ćete promijeniti mišljenje. Sve prijedloge recepata provjerite u nastavku.

Veganska zobena kaša s čokoladom

Čokoladna zobena kaša prema receptu Jamieja Olivera

Zobena kaša s bananom i kikiriki maslacem

Zobena kaša s jagodom

Pečena zobena kaša sa šumskim voćem