PRIČA

Ovo ljeto na Hvaru otvorio se luksuzni resort s pet zvjezdica. Donosimo vam ekskluzivan uvid

Maslina Resort jedan je od onih profinjenih luksuznih smještaja koji je svojim konceptom i vizijom oplemenio hrvatsku turističku ponudu

Maslina Resort novi je turistički kompleks koji se ovo ljeto bez neke velike pompe otvorio na Hvaru. No, s obzirom na to o kakvom je luksuznom konceptu riječ i što on sve podrazumijeva scenarij je trebao biti baš obrnut, ako se nas pita.

Smješten u blizini Starog Grada u uvali Maslinica, okružen maslinicima i kaskadnim vinogradima uz borovu šumu, na samoj obali Jadranskog mora, Maslina Resort definitivno je jedno od onih hedonističkih destinacija koju bi svatko trebao doživjeti za sebe.

Damir Fabijanić

Iza ove ambiciozne i vrlo profinjene priče stoji tvrtka Paradox Hospitality te splitski arhitekt Tomislav Alujević koji potpisuje projekt, na kojem mu se pridružilo i dvoje stručnjaka iz Pariza. Tako je za dizajn interijera zaslužna Leonie Alma Mason, dok uređenje krajobraza potpisuje Thomas Seconde.

A da je riječ o zbilja posebnom konceptu, malo drugačijeg kalibra kakav se ne viđa često na ovim prostorima, govori činjenica kako je za resort razvijena posebna filozofija na kojoj sve počiva, a u kojoj se na poseban način nadopunjuju luksuz, usluga, arhitektura i zahvalnost prema tradiciji i prirodi koja cijeli kompleks okružuje.

Damir Fabijanić

U Maslina Resortu gostima je na raspolaganju 50 soba, tri vile, wellness, ali i prostorije za obiteljsko druženje te gastro užitke. Nenametljiva arhitektura, kao i suptilno uređen interijer ono je što će vas se ondje itekako dojmiti. Mediteranski stil skladno je kombiniran sa suvremenim francuskim štihom, dok se pritom poštovala priroda i ambijent u kojem se kompleks smjestio, što je ujedno i arhitektonsko-dizajnerska premisa.

Damir Fabijanić

Brački kamen, terakota u različitim izdanjima nijansi, egzotično drvo iroko, pomno birani komadi namještaja, prirodni materijali, svijetli tonovi, prozračnost, pročišćenost, spoj s prirodom, samo su jedan dio ove skladno interpretirane otočke priče.

Osim lijepo i elegantno uređenog interijera, mediteranskog eksterijera, jedna od najvećih posebnosti Masline jest njezin wellness koji je ujedno i adut ovog luksuznog kompleksa za odmor. Gostima su tu na raspolaganju moderna fitness prostorija, salon za uljepšavanje i segment za opuštanje s termalnim kupalištem, kao i finskom saunom, parnom i turskom kupelji te neizostavnim bazenom.

Nikola Radovani

Da cijela stvar ne ostaje samo na tome, u tom segmentu osmišljeni su i posebni sezonski wellness programi koji su kombinacija zapadnjačkih i istočnjačkih tehnika masaže, usluge koja se nastavlja i na sve one popratne koje imaju u svojoj raskošnoj Maslina ponudi.

Još jedan od neizostavnih elementa Masline svakako je i gastronomija. Kuhinja u resortu Maslina tako uvažava lokalne proizvođače i pridržava se sezonske ponude, a gostima su na raspolaganju veganska i vegetarijanska jela, kao i ona bezglutenska.

Nikola Radovani

S obzirom na lokaciju, u Maslini je neizostavno i kušanje nagrađenih hvarskih vinskih sorti, kao i pokoja riječ više o vinogradarstvu i vinima. A tu je i A Bay Beach Bar koji je prijepodne u funkciji pekarnice i caffe bara, dok je u popodnevnim i večernjim satima trattoria, odnosno konoba.

Zanimljivo je i kako Maslina Resort ima i knjižnicu u kojoj se može pronaći fina kolekcija djela raznih inozemnih autora na više jezika, ali i povijesni kulturni sadržaj vezan uz samu lokaciju. S druge strane, obiteljima s djecom u ovom smještaju posebno će biti zanimljiv i sadržaj namijenjen djeci.

Damir Fabijanić

Naime, u Maslina Resortu angažirali su se oko aktivnosti za one najmlađe, pa osim edukativnih radionica, fizičkih aktivnosti, klinci se u Maslini mogu dobro zabaviti pod nadzorom, ali i primjerice, zasaditi pokoju biljku u njihovom organskom vrtu.

Uzevši sve u obzir malo je reći kako je Maslina Resort zbilja privlačni resort koji gostima može ponuditi jedno malo drugačije i posebnije iskustvo hedonističkog odmora, a ujedno je i sjajan doprinos hrvatskom turizmu s kojim je po otvorenju bio oduševljen i cijenjeni magazin Forbes. A kako impresivni Maslina Resort izgleda donosimo vam detaljno u našoj raskošnoj galeriji fotografija u sklopu članka.

Nikola Radovani
Nikola Radovani
Nikola Radovani
Nikola Radovani

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba