DOGAĐANJA

Ovi gradski parkovi idealna su mjesta za piknik. Pa, spremite košaru i krenite

Ljeto je savršeno za uživanje u pikniku, a ovo su naše preporuke gdje otići

Sve su nam privlačnija mjesta na otvorenom, livade na koje sa sobom možemo ponijeti jelo i piće, poneki sportski rekvizit ili knjigu. Možemo tamo otići i sami ili povesti drage prijatelje ili obitelj te svog kućnog ljubimca koji će ondje zasigurno uživati. I zato dok nestrpljivo iščekujemo početak Malog piknika koji će se tijekom kolovoza održavati na Vranicanijevoj poljani donosimo vam pregled mjesta na kojima si već sad možete organizirati piknik.

Maksimir

Facebook

U srcu Zagreba pronaći ćete izvrsnu lokaciju za piknik. S obzirom na to da ima dovoljno mjesta sigurno je da vam nitko neće smetati u vašem miru. Imate dovoljno mjesta i za neku sportsku aktivnost. Ako se odlučite smjestiti pored jezera trebali biste ponijeti sprej protiv komaraca.

Jarun

Facebook

Osim što nudi bezbrojne mogućnosti za sport i rekreaciju, kao i za druženje u brojnim kafićima pruža nam i priliku da si sami organiziramo druženje na tom mjestu. I to zahvaljujući drvenim kućicama koje su tamo postavljene. Na nama je da sami odlučimo hoćemo li roštiljati ili ćemo tek pojesti sendvič, kolač ili što nas je već volja. Važno nam je samo da se opustimo.

Bundek

Facebook

Još jedna lokacija na kojoj možemo provesti jednu ili više ljetnih večeri je Bundek. Dovoljno je vidjeti što vam treba za tih par sati boravka u prirodi, zgrabiti to i krenuti. A ako to spontano odlučite dok ste na putu prema kući sve što vam treba za piknik možete kupiti tamo, u jednom od kafića, udobno se smjestiti pod krošnju nekog drveta i jednostavno uživati. Nekad je uistinu malo potrebno.

Zrinjevac

Facebook

Na omiljenom mjestu ne samo Zagrepčana nego i turista tijekom ljeta uvijek se traži mjesto više. Što zbog stalnih događanja, što zbog pristupačnosti. Na njemu si i vi neovisno o ovom prvom možete organizirati jedno ili više okupljanja. Ponesite samo dekicu, neko fino vino, poneki snack i afterwork party u privatnom aranžmanu može početi.

Ribnjak

Facebook

Nedaleko od samog centra naći ćete pravu oazu mira. Možete si donijeti i ležaljku (ja sam tako prošlog ljeta uživala), možete se smjestiti na jednu od brojnih klupa, a možete ponijeti i dekicu na kojoj ćete se s ekipom ispružiti. Osim nekog osvježavajućeg pića, grickalica ili voća ništa vam više neće trebati.

Cmrok

Facebook

Možda od svih ranije spomenutih mjesta ovo je najmanje posjećeno mjesto. Što ne znači da nije jednako lijepo i da se na njemu ne možete odlično provesti. Upravo zbog mira koji ćete tamo pronaći, a udaljeno je samo desetak minuta vožnje od centra grada, ovo je mjesto idealno za barem mali predah od užurbane svakodnevice uz iščitavanje omiljene knjige, pijuckanje kave koju smo ponijeli u termosici ili dremuckanje na otvorenom.

Sljeme

Facebook

Dok se u gradu temperature penju iznad 30 stupnjeva na vrhu zagrebačke gore zaista možemo pronaći mjesta gdje ćemo se na jednoj livadi ugodno smjestiti. Sigurno je da neće biti gužve. Boravak na svježem zraku će vam otvoriti apetit stoga ne zaboravite ponijeti nešto za pojesti i popiti. Nakon toga još malo sna pod vedrim nebom i spremni ste za povratak u stvarnost i obaveze koje vas čekaju.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube