vijest

Ove tri fotografije hrvatskih autora naći će se u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za 2020.

Na ovogodišnjem natječaju WMO-a Hrvati su naprosto briljirali. Pogledajte pobjedničke radove

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) objavila je pobjednike izbora za kalendar za 2020. godinu. Među dobitnicima našle su se čak tri hrvatske fotografije, od njih 14 sveukupno, što znači da su hrvatski fotografi ovogodišnji uvjerljivi pobjednici.

"Sunset Lenticular Clouds"
Danijel Palčić

U novom prestižnom izdanju kalendara za 2020. godinu naći će se tako fotografije ‘Gone with the Bura’ fotografa Aleksandra Gospića koja je snimljena u Ražancu, ‘Two Rainbows’ autorice Miroslave Novak koja je nastala u općini Pribislavec u Međimurju te fotografija naziva ‘Sunset Lenticular Clouds’ Danijela Palčića nastala na Pagu.

"Two Rainbows"
Miroslava Novak

Ovogodišnja tema fotografskog natječaja bili su Klima i voda, na koji je do 14. kolovoza 2019. pristiglo 1100 fotografija iz cijelog svijeta, inače najviše do sada, među kojima je bilo čak 11 prijavljenih iz Hrvatske.

WMO je izbor proveo kroz dva kruga gdje su u posljednjem krugu fotke između ostalog dane na glasanje putem društvenih mreža kada je hrvatski trojac briljirao i uvrstio se među pobjednike. Njihove impresivne radove donosimo vam u sklopu članka.

"Gone with the Bura"
Aleksandar Gospić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba