vijest

Ovako će izgledati novi putnički terminal Zračne luke Zadar. Moderno i s jako puno zelenila

Arhitektonski biro Ante Kuzmanić iz Splita pobjednik je natječaja za izradu idejnog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar

Društvo arhitekata Zadar objavilo je pobjednike natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar. Na natječaj je u propisanom roku pristiglo 10 radova, a odlukom ocjenjivačkog suda prva nagrada u iznosu od 250.000,00 kuna neto pripala je cijenjenom splitskom arhitektonskom birou Ante Kuzmanić.

Društvo arhitekata Zadar

Kako stoji na stranicama Društva arhitekata Zadar, glavni zadatak natjecatelja bio je predložiti optimalno arhitektonsko-urbanističko rješenje u pogledu funkcionalnosti, izgrađenosti, visine i oblikovanja građevine. To je uspjelo timu iz spomenutog biroa koji će i raditi novi terminal u zadarskoj zračnoj luci, a čiji projekt možete vidjeti u sklopu članka.

Društvo arhitekata Zadar

Gledajući priložene vizualizacije, riječ je o jednom vrlo modernom rješenju projekta u kojem se između ostalog vodilo računa o prodoru prirodnog svjetla, a zanimljivo je i da je u cijeli projekt implementirana velika količina zelenila. Planirana okvirna sveobuhvatna vrijednost investicije iznosi do 500.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Ostala nagrađena rješenja možete pogledati ovdje.

Društvo arhitekata Zadar

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba