UMJETNOST

Ova serija ilustracija odraz je trenutnog stanja u društvu. Usamljeni divovi u Zagrebu to dirljivo prikazuju

Nećete ih vidjeti uživo, ali Usamljeni divovi smjestili su se imaginarno u centar Zagreba i na dirljiv način prikazuju trenutno stanje u društvu

Nagrađivani grafički dizajner Luka Vucić, ujedno i osnivač Studija Vucić ovih dana servirao je jednu zbilja posebnu i emotivnu seriju ilustracija naziva – Usamljeni divovi. Kako nam je otkrio u razgovoru, u pitanju je referenca na trenutno stanje u društvu obilježeno pandemijom, lockdownom, potresima i cjelokupnom tjeskobom.

Ratkajev prolaz
Studio Vucić

“Ljudi su usamljeni, otuđeni i odvojeni od bližnjih. Njihova intimna emocionalna stanja koja se obično proživljavaju unutar četiri zida i iza zatvorenih vrata ovaj put su prikazana usred pustih gradskih trgova i ulica. Ova situacija zaista je jedinstvena i po tome što svi donekle istovremeno prolazimo kroz slična stanja – od straha, tjeskobe, tuge, usamljenosti do želje za utjehom i druženjem, a to nas sve treba približiti empatiji – da brinemo jedni za druge i jedni o drugima, da smo svjesni da smo svi zajedno u ovome, iako smo trenutno odvojeni” objasnio nam je ovaj talentirani umjetnik iz Zagreba te dodao kako je svaka ilustracija priča za sebe, čiju interpretaciju, kaže, ostavlja promatračima.

Lukini Usamljeni divovi prošli su tako kroz nekoliko gradskih lokacija, a za ilustraciju u Tkalčićevoj ulici, Luka govori kako ju je posvetio nesretnoj djevojčici koja je smrtno stradala u potresu 23. ožujka.

Radićeva ulica
Studio Vucić
Ilica
Studio Vucić

Dolac
Studio Vucić
Markov trg
Studio Vucić

Tkalčićeva ulica
Studio Vucić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba