DIZAJN INTERIJERA

Ova divna ladanjska kuća u blizini Zadra kombinacija je modernog i mediteranskog stila. Idemo je razgledati

Villa Mañana u okolici Zadra kuća je za odmor koju u tu svrhu rado koriste i sami vlasnici jer si nisu željeli uskratit to iskustvo. Idemo u razgledavanje

U malom naselju sa svega desetak kuća, slijepom ulicom, pogledom na Velebit i zelenilom sa svih strana pronašle smo jednu impresivnu kuću naziva Villa Mañana. Iako je objekt originalno zamišljen kao obiteljska kuća za život, kasnije je prenamijenjen u onaj za odmor, odnosno najam, a smjestio se u selu Zemunik Gornji kod Zadra. No, unatoč tome, vlasnici mi otkrivaju kako je izvan sezone rado i učestalo i dalje koriste kao ladanjsku kuću u kojoj redovito pune svoje baterije.

“U arhitektonskom smislu radi se o kući oblikovanoj u retro-mediteranskom stilu izvana, dok je interijer moderan u skladu s aktualnim tehnologijama jer posjeduje sve odlike potrebne za moderno življenje – visoku energetsku učinkovitost, te svu opremu koja danas već polako postaje standard u objektima ovakvog tipa” objašnjavaju mi vlasnici te ističu kako se Villa Mañana proteže na oko zavidnih 300 četvornih metara.

Koridor 27

Isto tako, kuća je ovo koja ima nekoliko specifičnosti, kako vlasnici govore, a koje leže u njezinoj kreaciji u nekoliko faza u kojoj je pak sudjelovalo nekoliko različitih stručnjaka. Kompletan projekt iznijela je tvrtka Bastion dizajn iz Zadra na čelu s Alanom Sorićem, dok su u razradi dizajnerskog koncepta interijera i eksterijera bitne uloge imale tvrtke Arhitektura plus iz Zadra na čelu s arhitekticom Ninom Ninčević, te zagrebački Goleš design.

No, vlasnici kažu kako je za konačni izgled ipak najviše zaslužna suradnja njih kao investitora i svih ostalih koji su bili involvirani u ovaj projekt. Kako dodaju, u svom nastajanju kuća je imala obilježja živog organizma koji je rastao i mijenjao se u svojim detaljima, a sve u skladu s doživljajem koji je ona pružala već u ranoj fazi gradnje, pa se može reći da je kuća svojom logikom diktirala mnoge odabire svojih vlasnika i dizajnera.

Koridor 27

Na moje pitanje što ovu kuću čini toliko posebnom, vlasnici izdvajaju njezinu ekstremnu udobnost, mir i netaknutu prirodnu oko nje, što su sve skupa potvrdili i njihovi gosti. Osim toga, u prvi plan dolazi i privatnost, kao i komfor tijekom boravka, dok prometa u blizini praktički i nema jer se radi o zbilja malom mjestu.

Uz to, kuća pruža iskonski mediteranski doživljaj zadarskog zaleđa – vanjski kamin i tzv. crnu kužinu u kojoj gosti mogu iskusiti pripremu vrhunskih dalmatinskih delicija u kombinaciji s izvrsnim vinima toga kraja. Istovremeno, kuća omogućuje maksimalno opuštanje u spa & wellness zoni smještenoj tik uz veliki vanjski grijano/hlađeni bazen. Za razbibrigu, ondje će gosti pronaći i igraonicu s profesionalnim bilijarskim stolom. Gledajući pak eksterijer koji je u jednu ruku produžetak divno uređenog interijera, za oko će vam zapeti vegetacija kao i sedamdeset godina stare masline, te prikladno uređen i navodnjavan vrt kao dodatni ukras ovog impresivnog zdanja.

Koridor 27

Spomenuti mediteranskog-moderni stil naglašen je ondje i retro konturama kako u eksterijeru tako i u interijeru. Bitnu ulogu odigrao je i odabir dalmatinskog bijelog kamena u kombinaciji s drvenim elementima nadstrešnica izvana. Tu su i upečatljive starinske linije kuhinje, sobnih vrata, kao i kombiniranje s raznim zgodnim detaljima. Sav namještaj ondje je rađen po mjeri koji je onda oplemenjen komadima po izboru vlasnika uz asistenciju dizajnera. A kako izgleda ova kuća donosimo vam u detaljnom foto prikazu u sklopu članka, dok više informacija možete doznati ovdje ili ovdje.

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27


Foto: Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba