Gastro

Otišle smo u Le Kolač isprobati sve nove slastice koje je pripremio Robert Hromalić. Senzacionalne su

Ususret prvom rođendanu prestižne zagrebačke slastičarnice, vlasnik nas je uputio u sve novosti koje je uveo

“Promjene su potrebne, i moraju se raditi svakih šest mjeseci, barem u poslu kojim se ja bavim”, priča nam Robert Hromalić, najistaknutiji slastičar mlađe generacije u Hrvatskoj, čiji se Le Kolač u manje od godinu dana isprofilirao u jednu od najpopularnijih slatkih zagrebačkih adresa.

Upravo je povodom prvog rođendana Le Kolača, Hromalić odlučio predstaviti i neke novitete, na kojima je sa svojim timom predano radio. “Za početak, revidirali smo kolače koje radimo u suradnji s Krašem, smanjili smo malo šećere i sve skupa podigli na jednu višu razinu”, počinje nam objašnjavati.

Za svoje je ostale nove kolače također pomno birao bio sastojke i dodatno ih usavršavao, a cijene se sada kreću između 27 i 30 kuna. Onaj čokoladni tako sada sadrži visoko kvalitetnu organsku čokoladu i dodatak tonke, pita od jabuke dolazi s više vanilije u odnosu na verziju ranije, dok se njegov slavni kolač od lješnjaka sada sastoji od 50 posto čistog lješnjaka. Tu je i potpuno novi kolač, Yuzu Cheesecake, koji sadrži yuzu, voće za koje Hromalić kaže da je njegov omiljen citrus, a onda i Tart karamel badem, koji obožavaju njegovi prijatelji pa su ga molili da ga uvrsti u redovnu ponudu.

Čokoladni kolač sa sjemenom tonke
Sandro Lendler

Cheesecake Yuzu
Sandro Lendler

Tart od karamele i badema
Sandro Lendler

Veganski flan sa sojom i kokosom
Sandro Lendler

Ruby
Sandro Lendler

Bajadera
Sandro Lendler

Griotte
Sandro Lendler

Lješnjak
Sandro Lendler

 

Torte po narudžbi, eko pakiranja i neodoljivi six pack

Robert Hromalić
Sandro Lendler

Posebno nam je zanimljivo bilo čuti priču o nastanku Hromalićeve prve veganske slastice, Flan soja kokosa. “Imali smo jako puno upita vezanih za ponudu veganskih kolača, no problem je što francusko slastičarstvo, kojim se ja bavim, uopće ne poznaje veganstvo. Za pomoć sam se obratio i svojim kolegama iz Francuske, kao i bivšim profesorima, ali nisu mi mogli ponuditi ništa konstruktivno. Da se razumijemo, flan se može napraviti pomoću margarina i biljnih vrhnja, ali nije mi imalo smisla da veganska varijanta bude nezdrava.”

“Nakon bezbroj isprobanih recepata, metodom pokušaja i pogreške, stigao sam do flana koji djeluje kao da sadrži jaja, ali ih, naravno, ne sadrži. Krema je rađena od kokosovog vrhnja i sojinog mlijeka, i na kraju mogu reći da sam zadovoljan rezultatom”, priča nam Hromalić. Uz nove kolače, tu su i dorađene torte; ona čokoladna je sada također poboljšana tonkom, a tu je i bestseller torta od lješnjaka, koje trebate naručiti do dva dana ranije.

Novost je i da sada možete naručiti i custom torte za najrazličitije prigode, u potpunosti pripravljene i dekorirane prema vašim željama. Želite li kupiti više kolača, mogla bi vas razveseliti vijest o uvođenju tzv. six packa, odnosno povoljnije opcije koja uključuje bilo kojih šest kolača.

Le Kolach
Sandro Lendler

Za kraj, razveselilo nas je čuti i da pakiranja kolača odsad dolaze načinjena od recikliranog papira, a dvije će kune povoljnije proći oni koji kolač odluče pojesti u slastičarnici. Povodom Dana zaljubljenih, odnosno dana kad Le Kolač slavi rođendan, moći će se naručiti i personalizirana ambalaža za parove, a doznajemo i kako novitetima ovdje nije kraj. Uskoro nas, kaže nam Hromalić, očekuju i razni keksi, karameli, paste i čokolade, o čemu ćemo vas, kao i uvijek, pravovremeno obavijestiti.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba