PUTOVANJA

Osim Stinive, na Visu vrijedi posjetiti i ovih nekoliko bajkovitih plaža. Donosimo vodič

Priroda jednog od najljepših hrvatskih otoka u punom sjaju

Nismo sigurni čini li se to samo nama, ili su u posljednjih nekoliko godina svi odlučili ljetne godišnje odmore provoditi na otoku Visu. A jednom kad su ga konačno posjetili, uglavnom mu se i nastavljaju vraćati. Netaknuta priroda, opuštena atmosfera, ljubazno lokalno stanovništvo i još uvijek vrlo umjerene gužve, samo su neki od razloga. A kad govorimo o plažama i atrakcijama, moramo spomenuti uvalu Stiniva, do koje se dolazi vrlo strmom stazom ili brodom, ali zbog čije se ljepote na kraju, slažu se svi koji su je posjetili, isplati fizički umoriti. I dok ni ne pomišljamo na to da vas odgovaramo od posjete Stinivi, voljeli bismo vam skrenuti pažnju na još nekoliko jednako lijepih, a ipak nešto manje popularnih viških plaža. Cijeli vodič možete provjeriti u nastavku.

Pritišćina

Ova prekrasna mala uvala nalazi se na južnoj strani otoka, a do nje je moguće doći vrlo dugim, ne baš dobro uređenim makadamskim putem od Podhumlja. Ove je sezone osvojila Instagram, a pogled na fotografiju ispod otkrit će vam i zašto.

Srebrena

Nalazi se u istoimenoj uvali u blizini naselja Rukavac, i slovi za jednu od najljepših na otoku. Ime je dobila po srebrnom sjaju njenih oblutaka za mjesečine, dosta je popularna pa nemojte računati na potpuni mir, no isto tako, možda će vam koristiti informacija da nudi obilje hlada.

View this post on Instagram

A post shared by Otok Vis / Island of Vis 🏝️ ⚓ (@otok_vis)

Grandovac

Ova se plaža nalazi se nekoliko kilometara udaljenosti od grada Visa. Sačinjena je od oblutaka srednje veličine, a okružuju je velike kamene zidine, odnosno zatvaraju je s obje strane. Sama plaža ne nudi hlad, ali se u njezinoj neposrednoj blizini nalazi šumica.

View this post on Instagram

A post shared by ▫️Nataša▫️ (@eleznatasa)

Zaglav

Nalazi se ispod mjesta Milna, do nje se dolazi morskim putem ili pješice (računajte na petnaestak minuta hoda). Ako volite pješčane plaže, Zaglav svakako stavite na popis.

Mala Travna

Mala Travna je uvala na južnoj strani otoka sa šljunčanom plažom i kosim pločama oko nje. Osim morskog puta, može je se posjetiti i kopnenim putem, makadamom iz Marinih Zemalja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube