GASTRO TEST

Obišle smo poznate zagrebačke slastičarnice i isprobale najpopularnije okuse sladoleda

Za šačicu vas koji ste još u Zagrebu, istražile smo koji su najpopularniji okusi sladoleda u zagrebačkim slastičarnicama

Stalno smo u potrazi za baš dobrim sladoledima u gradu. Isprobale smo najbolje zdrave sladolede u Zagrebu, obišle supermarkete u potrazi za najboljim obiteljskim pakiranjima, a ovaj smo put odlučile saznati koji su to najpopularniji okusi u zagrebačkim slastičarnicama. Odabrale smo one za koje već znamo da imaju sjajan sladoled ako što su Melt ili B041, ali i one koje imaju kultni status u Zagrebu kao što su Vincek ili Orijent.

Najpopularniji okusi negdje su bili potpuno očekivani kao što je primjerice pistacio u Torterie Macaron koji je već dugo neslužbeno na glasu kao najbolji pistacio u Zagrebu (iako mu konkuriraju i Melt, Amelie i B041 sa svojim sjajnim kuglicama pistacija) pa do potpuno neočekivanih kao što je indijski oraščić u Meltu. U nastavku otkrijte što se to najviše traži u zagrebačkim slastičarnicama.

Amelie

Okus: slana karamelna s kikirikijem
Cijena kugle: 10 kuna

U slastičarnici Amelie otkrili su nam da su im pistacio i slana karamela najpopularniji okusi pa se odlučujemo za ovaj drugi. “Savršene je gustoće, a slana karamela se baš dobro osjeti i nije presladak”, komentirala je naša izvršna urednica Veronika, a s njom su se odmah složili i community managerica Lucija i fotograf Aleksandar.

Aleksandar Selak

B041

Okus: Zagi
Cijena kugle: 12 kuna

U B041 bez dvojbe kažu da im je Zagi najpopularniji okus. Sadrži gustu čokoladu i lješnjake, a odmah sam zaključila da me podsjeća na Linolada sladoled. “Punog je okusa i baš se sjajno osjete ovi lješnjaci”, rekao je Aleksandar, a iako je Zagi jako dobar, svi smo se složili da je nama omiljen okus u B041 tamna čokolada.

Aleksandar Selak

Melt

Okus: indijski oraščić
Cijena kugle: 15 kuna

Najskuplja kuglica dočekala nas je u Meltu što nije ni čudno jer je glavni sastojak, indijski oraščić, skuplji od svih sastojaka koje imaju drugi sladoledi koje smo u ovoj potrazi isprobali. Okus mu je neočekivano dobar, gust, raskošan, lagano slan, ali vrlo nježan. Mogu samo reći da je ovaj sladoled nestao najbrže od svih koji smo probali što dovoljno govori o njemu. Tople preporuke.

Aleksandar Selak

Orijent

Okus: Key Lime Pie
Cijena kugle: 10 kuna

U Orijentu kao iz topa ispaljuju da je Key Lime Pie favorit svima. Jako je neobičan jer imate osjećaj kao da jedete pitu od limete u obliku sladoleda. Ako ne volite takve pite sladoled vam neće prijati kao što nije ni našem Aleksandru. Međutim, za nas koji je volimo, sladoled je odličan. Osvježavajuć je i kiselkast što je u balansu sa slatkastim dijelom koji imitira biskvit, a ima i snijeg od bjelanjaka baš kao prava pita.

Aleksandar Selak

Torterie Macaron

Okus: pistacio
Cijena kugle: 10 kuna

“Ovo je nešto najbolje što sam probao”, komentirao je Aleksandar na prvi liz pistacija, najpopularnijeg okusa iz Torterie Macaron. On je u Torterie Macaron savršeno gust, nije presladak i nema onog umjetnog okusa kojeg se sjećamo iz slastičarni na obali iz djetinjstva. “Ovo mi je najbolji pistacio u gradu”, dodaje Veronika pa nije ni čudno da je među kupcima najpopularniji.

Aleksandar Selak

Vincek

Okus: Vincek
Cijena kugle: 9 kuna

Vincekov Vincek sasvim je neobičan. Ima crnu i bijelu čokoladu, orahe i vino što na prvu zvuči sjajno, no nekako je vodenast i zrnat. “Malo je i presladak”, dodaje Lucija, no zaključujemo da je kombinacija okusa jako zanimljiva.

Aleksandar Selak

Zagreb

Okus: šumsko voće
Cijena kugle: 12 kuna

U slastičarnici Zagreb poprilično su se nećkali oko toga koji im je okus najpopularniji pa su nakon našeg inzistiranja, ipak zaključili da ljudi najviše biraju one voćne i da je najpopularnije šumsko voće. “Poprilično je vodenast sladoled, ni po čemu poseban niti drugačiji od šumskog voća u drugim slastičarnicama i osjetim sitne komadiće leda”, zaključila je Lucija, a mi ostali smo se nekako složili da bismo u moru zanimljivih okusa sigurno prije odabrali nešto drugo.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba