VIKEND RECEPTI

Naravno da ćemo peći prhke linzere, a Katarina s bloga Nešto slatko by Katarina dala nam je svoj recept

Baš pred blagdane imamo recept za linzere

Istrijanka Katarina Paoletić je strastvena u stvaranju slastica, a svoje recepte objavljuje na Facebooku i Instagram profilu gdje je prati više od 22 tisuće ljudi. Svojim pratiteljima daje savjete, odgovara na pitanja i komentare te ih savjetuje oko njihovih nedoumica u vezi kvalitete namirnica i ostalih kuhinjskih potrepština. Uvijek iskrena i prijateljski raspoložena na svojim profilima stvara zajednicu dobro raspoloženih ljudi.

Zaljubljena je u slastičarstvo od kada zna za sebe, ali se njime aktivno počela baviti prije desetak godina. Iako je u pitanju hobi, kod nje uvijek možete pronaći recepte iz bakine bilježnice, ali i nešto modernije slastice. Mi smo je pitale recept za poznate kekse – linzere.

PRHKI LINZERI

ŠTO TREBAMO?

200 g oštrog brašna
100 g šećera
100 g mljevenih lješnjaka
ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
200 g maslaca sobne temperature
2 jaja

PRIPREMA

Sve navedene sastojke stavite u zdjelu i zamijesite tijesto. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 20-ak minuta. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na tanko od otprilike 5 milimetara, te pomoću modlica režite željene oblike. Vodite računa o tome da vam gornji keksići trebaju imati rupu (ili željeni oblik) u sredini. Keksiće stavljajte na pleh obložen masnim papirom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 10 minuta. Kada su keksići pečeni, donji dio namažite s pekmezom pa gornji dio keksa, (onaj s rupom) stavite na pekmez, te ih posipajte šećerom u prahu. Uživajte u ovim divnim linzerima uz kavu, čaj ili kao Katarina, uz sve.