SERIJE

Nakon Normalnih ljudi, na BBC stižu i Razgovori s prijateljima

Televizijska adaptacija istoimenog romana svjetlo dana ugledat će 2022.

Gotovo da ne poznajemo niti jednu osobu koja na neki način prošle godine nije popratila ljubavnu priču između Marianne i Connella. Normalni ljudi, snimljeni prema istoimenom romanu spisateljice Sally Rooney, oborili su rekord te odnijeli titulu najstreamanije BBC-jeve serije u 2020. Čini se da je i redatelj Lenny Abrahamson (Soba) također veliki obožavatelj ove irske autorice jer je nakon Normalnih ljudi odlučio režirati još jedan njezin roman – Razgovore s prijateljima.

Razgovori s prijateljima objavljeni su 2017. godine, a ubrzo nakon uspjeli su doseći gotovo kultni status među ljubiteljima književnosti, ponajviše milenijalcima. BBC je još 2020. obznanio kako je u planu televizijska adaptacija romana, a sada je objavio i teaser za nadolazeću sezonu u kojem u nekoliko kratkih isječaka vidimo Alison Oliver, glumicu kojoj je ovo prvi televizijski projekt, kao glavnu protagonisticu Frances.

Priča prati dvije studentice iz Dublina, Frances i njezinu najbolju prijateljicu Bobbi, čiji se životi drastično promijene nakon što upoznaju stariju fotografkinju Melissu i njezinog supruga Nicka. Uz Alison Oliver, u ovoj britkoj priči o odrastanju pojavljuje se i Jemima Kirke (Sex Education, Girls) te Sasha Lane (American Honey) i Joe Alwyn (Miljenica). BBC još uvijek nije otkrio kada će serija točno ugledati svjetlo dana, ali sudeći prema svemu što smo upravo saznali, očekuje nas zaista sjajna godina. A dok čekamo, uvijek se možemo vratiti romanu koji je u hrvatskom prijevodu objavila Fraktura.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube