VIKEND RECEPTI

Morate probati ove sirove košarice s jagodama. Blogerica Vinka Tresić dala nam je genijalni recept

FOTO: Vinka Tresić

Ovaj vikend svježe jagode iskoristite za pripremu ove lagane, ali jako ukusne slastice

Na našu veliku sreću, danas postoji cijeli niz recepata za zdrave i lagane slastice, u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti. Jedan takav zapazile smo na Instagram profilu Vinke Tresić, koja je otkrila kako napraviti sočne košarice s jagodama, i to sirove. Mi ćemo se, priznajemo, u pripremu upustiti odmah, a isto savjetujemo i vama. Cijeli recept provjerite u nastavku.

Sirove košarice s jagodama

Što trebamo?

20 g zobenih pahuljica (sitnih)
180 g badema
130 g namočenih datulja
200 g jagoda
200 g kokosove kreme
2 žlice kokosovog šećera
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
5 žlica kokosovog ulja
sok 1 limuna
pola banane
Dekoracija: listići mente, jagode, jestivo cvijeće…

Kako pripremamo?

Datulje prelijete kipućom vodom i ostavite da odstoje pet minuta. U blender stavite bademe, zobene pahuljice, cimet i blendajte dvije minute ili dok ne dobijete brašno grublje teksture.

Procijedite datulje i dodajte u multipraktik, blendajte jednu minutu te dodajte tri žlice kokosovog ulja (rastopljenog). Blendajte još par sekundi. U silikonske kalupe za muffine stavite po dvije žlice biskvita i prstima ravnomjerno rasporedite smjesu po kalupu.

Stavite kalupe u hladnjak i krenite s izradom kreme od jagoda. U blender stavite jagode, kokosovu kremu, limunov sok, pola banane, kokosov šećer, ekstrakt vanilije i dvije žlice kokosovog ulja (rastopljenog). Sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku kremu.

Izvadite kalupe iz hladnjaka i napunite do vrha kremom od jagoda. Za ljepši izgled, preostalu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite vrh svake košarice. Na kraju dekorirajte s listićima mente, jagodama i jestivim cvijećem.