Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

VIKEND RECEPTI

Morate probati ove sirove košarice s jagodama. Blogerica Vinka Tresić dala nam je genijalni recept

Ovaj vikend svježe jagode iskoristite za pripremu ove lagane, ali jako ukusne slastice

Na našu veliku sreću, danas postoji cijeli niz recepata za zdrave i lagane slastice, u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti. Jedan takav zapazile smo na Instagram profilu Vinke Tresić, koja je otkrila kako napraviti sočne košarice s jagodama, i to sirove. Mi ćemo se, priznajemo, u pripremu upustiti odmah, a isto savjetujemo i vama. Cijeli recept provjerite u nastavku.

Sirove košarice s jagodama

Što trebamo?

20 g zobenih pahuljica (sitnih)
180 g badema
130 g namočenih datulja
200 g jagoda
200 g kokosove kreme
2 žlice kokosovog šećera
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
5 žlica kokosovog ulja
sok 1 limuna
pola banane
Dekoracija: listići mente, jagode, jestivo cvijeće…

Kako pripremamo?

Datulje prelijete kipućom vodom i ostavite da odstoje pet minuta. U blender stavite bademe, zobene pahuljice, cimet i blendajte dvije minute ili dok ne dobijete brašno grublje teksture.

Procijedite datulje i dodajte u multipraktik, blendajte jednu minutu te dodajte tri žlice kokosovog ulja (rastopljenog). Blendajte još par sekundi. U silikonske kalupe za muffine stavite po dvije žlice biskvita i prstima ravnomjerno rasporedite smjesu po kalupu.

Stavite kalupe u hladnjak i krenite s izradom kreme od jagoda. U blender stavite jagode, kokosovu kremu, limunov sok, pola banane, kokosov šećer, ekstrakt vanilije i dvije žlice kokosovog ulja (rastopljenog). Sve zajedno blendajte dok ne dobijete glatku kremu.

Izvadite kalupe iz hladnjaka i napunite do vrha kremom od jagoda. Za ljepši izgled, preostalu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite vrh svake košarice. Na kraju dekorirajte s listićima mente, jagodama i jestivim cvijećem.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba