NOVO MJESTO

Monocycle Coffee je novo mjesto u Zagrebu s odličnom kavom. Zavirili smo unutra

Zagreb je postao bogatiji za još jedno mejsto za specialty kavom

Na adresi Ulica kneza Mislava 17 u Zagrebu u utorak se otvorio Monocycle Coffee, kafić fokusiran na vrhunsku kavu. Otvorio ga je Dado Tudić, dugogodišnji ugostitelj i zaljubljenik u kavu koji kaže da mu se cijeli poslovni i privatni život uvijek vrtio oko kave.

KAVA U PRVOM PLANU

Borko Vukosav

U Monocycleu za sada u ponudi ima espresso i filter kave, a koristi kave Burundi i Tesla Blend s potpisom već poznatih zagrebačkih Cogito Coffee Roastersa. U planu ima uvoditi i druge specialty kave jer će upravo kava biti u prvom planu.

Prostor je zato ispunjen francuskim prešama, stalenim dekanterima za kavu, mlincima i drugim priborom potrebnim za savršenu kavu. Cijena espressa ondje je trenutno 10 kuna, a kave s mlijekom 12 kuna što je definitivno ispod prosjeka za centar Zagreba.

Borko Vukosav

INTERIJER S PORUKOM

Borko Vukosav

Nenametljiv interijer Tubić je u potpunosti sredio sam. “Jedino sam električare morao zvati jer nikad ne znaš hoćeš li nešto zeznuti”, govori u šali. Interijer je tako uglavnom crn, ima divnu galeriju, a zid uz stepenice koje vode prema njoj obložen je ogledalima zbog čega se prostor čini dubljim. Dao je izraditi i daske za posluživanje s Monocycle logom, a zidove je ukrasio fotografijama prijatelja Marka Kneževića.

Knežević uglavnom fotografira svoja putovanja pa se na zidovima nalaze njegove fotografije iz Jordana, Maroka, Kine i brojnih drugih zemalja. Uz to, za razliku od brojnih zagrebačkih kafića, prostor nema TV što ga čini idealnim mjesto za druženje i jednostavno uživanje u kavi.

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Borko Vukosav

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba