VIJEST

Market kreće s posebnim adventskim menijem. Vratile su se dobro nam znane street sarme

Uz tzv. lockdown meni, koje dostupan za dostavu i preuzimanje, bistro iz Gundulićeve nudi i omiljene zimske klasike u njihovoj inačici

I Market, smješten na adresi Gundulićeva 13, spada u red ugostiteljskih objekata koji se vrlo brzo prilagodio novonastalim okolnostima i promijenio način poslovanja. Za početak, uveli su tzv. lockdown meni, u potpunosti prilagođen dostavi, na kojem se nalaze samo jela za koja mogu jamčiti da će biti jednako ukusna i kada stignu do naših domova.

Nova jela na meniju su sarma s buncekom i pire krumpirom, domaći njoki s gljivama i špinatom u blagom umaku od gorgonzole i ragu od tune s pire krumpirom, mladim lukom i motarom, a osim njih, možete uživati i u Marketovim klasicima, poput Piceka z mlincima, a onda i rižotu sa sporo pečenim junećim obrazima, pireom od pečene jabuke i ukiseljenim rotkvicama, gulaš od koljenice s lovačkom knedlom, Portobello gljivama i kremom od bundeve te, ako ste za nešto slatko, Mud cakeu o kojima smo redom već pisale ovdje.

Street sarma

A za slučaj da se želite prisjetiti daška atmosfere sa street food festivala u kojima bismo u ova doba godine inače uživali, savjetujemo vam da probate Marketov posebno osmišljen adventski meni, koji će danas predstaviti publici.

Ponuda se sastoji od Street Sarme, dobro poznatog adventskog hita koji se servira u pecivu s dvije sarme, bijelim umakom od milerama, vlasca i češnjaka i zeljem te Buncek Fabižon by Fabijan Pavao Medvešek, koji je posvećen mladom glumcu i njihovom redovitom gostu. Isto tako, vrijedi podsjetiti i na mogućnost preuzimanja koktela u staklenkama za van, a posebno izdvajamo one zimske – Chili Antique, koji se radi od Antique Pelinkovca i rooibos čaja s čilijem iz Harisse te malo cijeđenog limuna, kao i Crazy Borovnička, kombinacija voćnog čaja i borovničke.

Picek z mlincima

Zimski kokteli

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba