GASTRO TEST

Koja je najbolja kupovna pašteta od tune? Isprobali smo ih 9, evo dojmova

U ovotjednom testu u Super1 redakciji testirali smo paštete od tune iz supermarketa

Pašteta od tune mnogima je omiljeni snack, doručak ili večera, a iako ju je zbilja lako napraviti u kućnoj radinosti kad vam stiže ekipa, nije loše ni znati koja je kupovna opcija najbolja. Obišli smo zagrebačke supermarkete i pronašle devet različitih brendova. Donosimo vam amaterske dojmove Nives Bošnjak, Veronike Švob i Ivane Vranešić.

Sandro Lendler

Chef select namaz tuna, 135 grama

Gdje: Lidl
Cijena: 8,99 kuna
Dojam: “Meni je ovaj jako sličan nekom kućnom namazu koji se napravi doma i u koji ide puno majoneze i vrhnja. Fali mi malo okusa tune, premekan je i pretekuć”, bio je komentar Nives. “Meni je isto najbliže kućnom, kremast je, imam osjećaj da ima krastavaca i majonezu. Ok mi je, solidan”, zaključila je Veronika. Meni je ova pašteta bila dosta lagana i kremozna, osjetila sam i krastavce. Sasvim ok.

Sandro Lendler

Adriatic Queen pašteta od tune, 95 grama

Gdje: Tommy
Cijena: 11,29 kuna
Dojam: “Meni se kod ove Adriatic Queen paštete čini kao da ima paprike. Podsjeća me na onu tunu iz konzerve s paprikom. Nije mi to onaj pravi okus čiste tune koju volim osjetiti u pašteti”, prokomentirala je Nives. Veronikino mišljenje bilo je: “Dok je jedem ovako s kruhom teško mi je uopće definirati da se radi o pašteti od tune. Sve mi se više osjeti od tune, nju osjetim tek nekako u tragu. Ne bih je kupila.” Ja sam najviše osjetila papriku, ali ne i tunu.

Sandro Lendler

Eat tunina pašteta, 95 grama

Gdje: Eurospin
Cijena: 6,99 kuna
Dojam: “Meni je ova pašteta prekompaktna, preindustrijska je, kao da ima puno zgušnjivača, škroba, nečeg takvog. Fali mi rahlosti i malo nježnosti. Okus tune mi nije autentičan”, zaključila je Nives. To je potvrdila i Veronika riječima: “Da, više mi se osjeti nedefiniran riblji okus i kao da nema nijednog drugog okusa. Nije mi nešto.” Sa svim rečenim sam se i ja složila jer sam i sama primjetila da je ova pašteta pregusta.

Sandro Lendler

Spar pašteta od tune, 95 grama

Gdje: Spar
Cijena: 8,99 kuna
Dojam: “Ova mi je recimo najbolja od svih pašteta do sada, ali mi ima malo pregustu teksturu, fali mi kremoznosti, malo je prekompaktna. Okus je ok, ali je dosta blag. Mogao bi biti malo izraženiji”, bio je komentar od Nives. I Veroniki se prema rečenom pašteta svidjela: “Prvo mi je kruh sakrio okus pa sam ju probala još jednom i zaključila da mi je dobra.” I ja sam bila iznenađena njezinim finim okusom. Svi su mi okusi uravnoteženi.

Sandro Lendler

Rio mare Pate tuna, 100 grama

Gdje: Plodine
Cijena: 21,99 kuna
Dojam:“S ovom Rio mare paštetom imam već od prije problem, otkad sam je prvi put probala. Jako mi se osjeti paprika, fali mi tune, dosta mi je industrijska. Ne sviđa mi se ova pašteta”, bilo je mišljenje Nives vezano uz ovu paštetu. “Nekad kad smo više jeli samo tunu Rio mare, kad nisi mogao na tržištu ni birati, ova pašteta je bila dobra. Bila je jedina koju smo znali. Međutim, vodena je i bljedunjava i ne volim ovakvo pakiranje u tubi”, zaključila je Veronika. Dugo ju nisam jela pa sam zbog ranijih iskustava više očekivala od nje. Bila mi je prerijetka i nisam baš osjetila tunu.

Sandro Lendler

Gavrilović tuna pašteta, 100 grama

Gdje: Konzum
Cijena: 9,99 kuna
Dojam: “Da ne znam da je ovo pašteta od tune ne bih rekla da je to to. Nema mi uopće neki okus tune, preindustrijska je. Ova je još gušća od svih do sad. Čini mi se da bi, da je malo jače istresem ispala u tom obliku u kojem je u konzervi”, rekla je za ovu paštetu Nives. Njezino mišljenje je dijelila Veronika koja je rekla: “Gavrilović pašteta treba defintivno ostati na čajnoj i na jetrenoj. Ne sviđa mi se nikako.” Ni meni ova pašteta nije imala okus tune, falilo mi je začina i kiseline. Ne bih mogla reći da je riječ o pašteti od tune.

Sandro Lendler

Eva tuna pašteta, 50 grama

Gdje: Konzum
Cijena: 6,99 kuna
Dojam: “Okus mi čak nije loš, ali jako je mekana i tekuća, nekako mi je vrtićka”, kratko je zaključila Nives. Za nju je Veronika rekla: “Ne sviđa mi se, riba mi se nekako čudno osjeti. Nije mi dorađeno ni sa čim, ne sviđa mi se.” Mene je podsjetila na čajnu paštetu, nije mi tuna došla do izražaja.

Sandro Lendler

Argeta pašteta tuna, 95 grama

Gdje: Spar
Cijena: 12,49 kuna
Dojam: “Argeta mi je oduvijek najbolja pašteta od tune, najkremastija je, ima najbolji okus tune. S druge strane je dovoljno kompaktna, nije pregnjecava kao npr. Eva pašteta. Pobjednica je”, bio je zaključak Nives na ovu paštetu. Istog je mišljenja bila Veronika koja je to povrdila riječima: “Otkad se pojavila na tržištu to je to. Nemam riječi.” I meni je ova pašteta bila najbolja, pobjednica među svim paštetatama od tune. Prvi izbor.

Sandro Lendler

Delmaris classic tunina pašteta, 95 grama

Gdje: Plodine
Cijena: 9,99 kuna
Dojam: “Nekome je uspjelo napraviti još gušću paštetu od Gavrilovića, uopće nema okusa tune, čudne je boje, nije dobra”, bio je komentar Nives. Veronika se nadovezala: “Uopće ne bih rekla da je to pašteta od tune naspram ovih svih”. Sa svim rečenim sam se i ja složila. Ova pašteta definitivno nije moj favorit.

Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba