GASTRO

Kad se umjetnost upetlja u pekarske proizvode. Pogledajte samo ove čudesne perece, focaccie i peciva

Blondie + Rye je genijalan Instagram profil na kojem ćete vidjeti spektakularne izvedbe raznih pekarskih proizvoda s daškom umjetnosti

Njezino umjetničko platno je kruh. Da, umjetnica Hannah P. koja stoji iza genijalnog profila Blondie + Rye pokazala je jednu malo drugačiju stranu pekarskih proizvoda i koliko su zapravo uz malo mašte, volje i kreativnosti podložni atraktivnim vizualnim promjenama. Naime, ona je svojim kruhovima od kiselog tijesta, lepinjama, bunsima, perecima, pizzama odlučila podariti posebne ukrasne motive urezane u njihovu koru. Cvjetni motivi ili pak oni napravljeni od povrtnica, samo su neki od jestivih materijala kojima Hannah radi prava mala gastro čuda koja jednako impresivno izgledaju prije i poslije pećnice.

Inače, ovoj umjetnici ovo je samo hobi, Hannah je zapravo profesorica povijesti, a svoj kulinarski put započela je sasvim slučajno kada je jedan prijatelj poklonio posebnu nizozemsku pećnicu i podijelio s njom jednostavan recept za jednu vrstu kruha, piše My Modern Met. Nekoliko mjeseci kasnije odlučila je napraviti i svoj starter za tijesto i od tada je sve u gastro smislu za nju povijest. Na temu dizajna i motiva na svojim pekarskim remek djelima, Hannah kaže da ih ne planira i ne osmišljava posebno unaprijed, odnosno da je ta vizualna komponentna nekako spontana, ali da je taj čin kreiranja jako privlači. A kakve sve čarolije izvodi donosimo vam u nastavku, a za detaljni pregled zapratite njezin Instagram profil koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube