PRODUKT DIZAJN

Kacaveeda je hrvatski brend daski za rezanje. Saznale smo sve o tome kako nastaju i koliko koštaju

FOTO: Tedi Korodi

Dobra daska za rezanje je ključna u kuhinji

Daska za rezanje sigurno je jedan od bitnih alata koji bi trebala imati svaka kuhinja, a one već dugo nisu samo obične daske. Tako smo na Instagramu otkrile brend Kacaveeda koji nas je odmah privukao pa smo saznale tko stoji iza njega. Istra je poznata po dobrom zalogaju i dobroj čašici stoga ne čudi da je ovaj brend pokrenuo Dorijan Čeke iz Pule koji je prije samo godinu dana otvorio obrt za kućanske popravke i prodaju drvenih suvenira. Daske za rezanje nisu jedina stvar koje izrađuje, već su to namještaj i nakit.

Tedi Korodi

Drvo nabavlja u lokalnim pilanama i najčešće koristi jasen, javor, orah i kesten, a sam proces se sastoji od skiciranja oblika, rezanja, blanjanja i ljepila. Pritom lijepljenja koriste se isključivo netoksična ljepila otporna na vodu, a nakon šmirglanja stavlja završni premaz maslinovim uljem. Izrada je dosta kompleksna i tu je dosta ručnog rada, kaže kako je za samo jedan komad potrebno je od tri do 10 i više sati rada, ovisi o kompleksnosti daske i izrade.

Tamara Ivančić

“Inspiraciju za oblik dobijem kad vidim dasku i kako bih ju mogao rezati, zadnju kolekciju Wifey sam posvetio svojoj supruzi i njezinim oblinama i naravno, zato što mi je najveća podrška u svemu što radim.”

Tamara Ivančić

Povratne informacije su za sada super, kupcima se sviđa i kvaliteta i detalji te to što je domaći proizvod. Osim toga svaki komad je unikat, a preferiraju se veće i masivnije daske. Cijene se kreću od 150 kuna na gore. Kacaveedu možete pratiti ovdje.