VODIČ

Izložbi ovih dana u Zagrebu ne nedostaje. Izdvojile smo šest koje vrijedi pogledati

S izložbe na izložbu, ovih dana Zagreb nudi jako dobre postave

Kad smo se dogovarale što bismo mogle raditi za vikend, Nives je rekla kako planira obići sve izložbe. Počele smo nabrajati i skužile da ih je podosta i da ih svakako vrijedi obići. Od Botaničara pa do MSU-a izdvojile smo nekoliko najprivlačnijih i na gotovo sve je ulaz slobodan.

Organ vida – Neodlučne slike

Gdje: Muzej suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17)
Kada: 2. rujna – 4. listopada

@MSUZagreb

Organ Vida u središte 11. izdanja festivala stavlja materijalnost slike, radove koji problematiziraju i proširuju poimanje reprezentacije. Zastupljeni radovi temelje se na slikama koje su u isto vrijeme eksplicitno lažne, nestvarne, falsificirane no njihova se autentičnost očituje u tome što pokazuju napetost i kontradikciju suvremene digitalne kulture. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Jelena Bando – Nice to meet you

Gdje: Muzej suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17)
Kada: 28. kolovoza – 27. rujna

@MSUZagreb

Izložba predstavlja istoimeni novi ciklus slika kojim umjetnica progovara o temama osobne naracije, emocije i interakcije, temama toliko prijemčivim u današnjem vremenu koje je naglo i silovito promijenilo našu svakodnevicu i procese odnosa, osobnih doživljaja i poimanje svijeta koji nas okružuje.

Deni Horvatić – SKEN

Gdje: Galerija Miroslav Kraljević (Pavla Šubića 29)
Kada: 3. – 17. rujna

@GalerijaMK

Dom u vrijeme samoizolacije postaje glavna arena događanja. Između filmskog seta i black box kazališta, dom postaje mjesto isceniranog života koji se donedavno odvijao negdje vani. Privid normalnosti omogućava ekran koji svakim danom otključava sve više funkcija.

Erol Sjajni – Nešto simbolično

Gdje: Botaničar (Trg Marka Marulića 6)
Kada: 7. – 26. rujna

@BotanicarZagreb

Na zidovima Botaničara možete pogledati ilustratorski i slikarski rad umjetnika i tattoo majstora Erola Sjajnog. Njegove radove i sudbinu društva možete vidjeti, sasvim slučajno.

Paulina Jazvić – This is not another party

Gdje: Pogon Jedinstvo (Trnjanski nasip)
Kada: 9. – 14. rujna

@PogonZagreb

Radovi Pauline Jazvić odražavaju traume i fantazme svakodnevice, koji na nesvjesnoj razini, posredstvom suočavanja s traumatičnim iskustvima, utječu na identitet pojedinaca i skupina, stvarajući platformu za promišljanje nekih paralelnih, nerijetko prikrivenih osobnih narativa. Pritom se nerijetko služi strategijom ironijskog, katkada i crnohumornog pristupa.

Ivan Prerad – Imaginarni muzej

Gdje: Galerija Kranjčar (Kaptol 26)
Kada: 10. – 21. rujna

Galerija Kranjčar

Koncept imaginarnog muzeja zaintrigiro je i mladoga Ivana Prerada. Riječ je o slikaru formiranom u jeku digitalne ere koja, dakako, pred sve umjetnike mlađe generacije sklone izražavanju u klasičnom slikarskom mediju postavlja nemale izazove. I on se pita kako se kreativno snaći u civilizacijskom ozračju gdje su pojmovi slika i slikarstvo na drastičan način razdvojeni.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba