PROMO

Interaktivna izložba Zamisli bebin svijet otvorena je u Muzeju iluzija

Naša odgovornost za bebe

S dolaskom prvog djeteta, svaki roditelj počinje razmišljati drugačije o svojoj odgovornosti u svijetu. Prvenstveno želi učiniti svijet svoje bebe boljim, ali ne samo svoje bebe, već svih beba koje dolaze na svijet i nasljeđuju ga. No, jedna osoba može učiniti samo malene korake u tom smjeru. Zato, zajedno, Pampers, stručnjaci i roditelji mogu učiniti više i to na nekoliko razina: od održive proizvodnje do neposredne bebine ugode u svakom trenutku.

Želja da se bolje razumijemo

Da bismo mogli zaista shvatiti kako točno učiniti neposredan svijet bebe boljim, pokušajmo se na trenutak staviti u njezine cipelice. Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih. Zvukovi su reski i glasni, okusi su intenzivniji. Svaki osjet hladnog i toplog, hrapavog i glatkog, suhog i mokrog dramatično je naglašen (ovom dijelu smo posebno posvećeni). Vid je u najranijem djetinjstvu oštar samo u središtu vidnog polja na 30-ak cm udaljenosti. Kasnije, svaki prizor postaje mali spektakl boja, oblika i kretanja, a toliko stvari i bića prije su neviđena. Razvoj vida, prepoznavanje predmeta, odnosi u prostoru, razvoj ravnoteže, sve su ovo senzacije koje beba razvija i postepeno usvaja tijekom prve godine života.

Neven Kružljak, P&G Commercial & Brand Lead, Baby Care Croatia and Slovenia

“Zamisli bebin svijet” – interaktivna izložba u Muzeju iluzija

Interaktivnom izložbom “Zamisli bebin svijet” želimo vam približiti dio tih doživljaja i omogućiti da na trenutak uskočite u bebine cipelice, jer biti beba nešto je poput slijetanja na nepoznati planet na kojem je sve novo i drugačije. U jednom trenutku beba vam se počinje smiješiti više nego prije – prepoznaje lice, u drugom se posebno veseli dodavanju loptice – doživljava udaljenost, dok u trećem uživa u jednostavnoj igri skrivača (ku-ku!) – gdje doživljava postojanje predmeta. Sve su ovo različite stanice koje svaki roditelj prepoznaje, no moguće je pratiti razvojnu liniju i znanstveno objasniti zašto se baš te senzacije događaju u određenom trenutku razvoja. U definiranju ovih trenutaka, za potrebe izložbe, pomogle su nam dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško.

U “Beskonačnoj sobi” moći ćete doživjeti prve senzacije koje beba doživljava još u majčinoj utrobi, “Kosa soba” će vam pomoći da zamislite kako beba razvija ravnotežu, “Soba s bojama” kako boje ulaze u bebin svijet, a imat ćete priliku kroz jedinstveno VR iskustvo doživjeti razvoj prve godine bebinog života iz bebine perspektive.

Izložbu smo službeno otvorili Brunch eventom u srijedu 24. studenog u 11 sati, gdje je uzvanike kroz zamišljeni bebin svijet provela Marijana Batinić, voditeljica i Pampers ambasadorica, a projekt će na brunchu i društvenim mrežama dodatno promovirati Anita Dujić, Mario Petreković, Ivan Šarić, Korana Gvozdić, Paula Sikirić, Ella Dvornik i Nikolina Minovska.

Dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško

Roditelji, stručnjaci i Pampers zajedno stvaramo bolji svijet za bebe

Nas u Pampersu bebe istinski inspiriraju i motiviraju. Zajedno s roditeljima i stručnjacima posvećeni smo izgradnji boljeg svijeta za bebe danas i sutra. Kako bi one najradoznalije lakše istraživale, kreirali smo pelene-gaćice koje se brzo i jednostavno skidaju i navlače, kako bi one najsitnije dobile najnježniju zaštitu kreirali smo Pampers pure, pelene izrađene od vrhunskog pamuka, mekih vlakana na bilnoj bazi, a da bi one najpospanije bezbrižno spavale, sve naše pelene dermatološki su testirane i drže suhoću i do 12 sati. Zamislite kožu koja je dvostruko tanja od vaše.

Interaktivna izložba “Zamisli bebin svijet” otvorena je u Muzeju iluzija, Ilica 72, 10 000 Zagreb od 24. studenog do 5. prosinca 2021. Pampers je osigurao 50 posto popusta na sve ulaznice tijekom happy houra u subotu 27. studenog 2021. i 4. prosinca 2021. od 9 do 13 sati

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube