ARHITEKTURA

Imamo uvid u novi resort na Krku iza kojeg stoje hrvatski arhitekti i dizajneri. Napravili su sjajan posao

Novi resort na Krku dokaz je da visoko kvalitetna arhitektura i dizajn u turizmu ne moraju biti sinonim za ekskluzivnost. Evo o čemu je riječ

Prije 60-ak godina na Krku u Njivicama započela je gradnja jednog turističkog naselja, koje je desetljećima propadalo i svoje mjesto u međuvremenu ustupilo hrastovoj šumi koja je preuzela teritorij.

Kako bi ponovno oživjeli naselje i prilagodili ga imperativima suvremenog turizma, kreativni tim iz arhitektonskog studija SKROZ udružio je snage s dizajnerima iz kolektiva Numen/For Use i realizirao novi turistički resort s kućama za odmor naziva – Turističko naselje Flora.

Bosnić+Dorotić

Riječ je o kompleksu koji uključuje 80 moderno projektiranih kućica, bungalova od kojih neke imaju samo prizemne, a druge i katne segmente, koje karakterizira razlika u oblikovanju prostora za boravak i prostora za spavanje, sasvim suprotnih karaktera.

Privatni prostor je tako introvertiran, rezerviran za odmor i odvojenost, uz prozore i otvore na fasadi koji ‘kadriraju’ neposrednu okolinu, donoseći šumsku atmosferu u interijer, a javni prostor objekata – dnevnog boravka, kuhinje i blagovanja, otvoren je i u direktnom doticaju s vanjskim prostorom, putem velikog broja staklenih površina, prozora, prostrane terase i drvene pergole koja natkriva prijelazni prostor boravka na otvorenom.

Dio objekata sadrži i krovnu terasu, na kojoj je gostu omogućen potpuni mir uz povezanost s krošnjama okolne šume.

Bosnić+Dorotić

Gledajući pak moderno osmišljeni interijer, njime dominiraju beton, drvo, crni i bijeli pločasti elementi i zidovi. Osim toga, nezaobilazni su i akcenti u vidu ilustracija Danijela Žeželja te tepiha koji preuzimaju na sebe kolorit i grafizam krčkih nošnji, čime su u projekt implementirani elementi lokalnog vizualnog izričaja.

Projektom naselja Flora željelo se tako prije svega pokazati kako visoko kvalitetna arhitektura i dizajn u turizmu ne moraju biti rezervirani samo za ekskluzivne hotele s puno zvjezdica te kako se s promišljeno posloženim elementima može dobiti kvalitetan i atraktivan proizvod, baš poput ovog koji je bio otpisan, a sada je dobio novo, moderno ruho. Više o detaljima projekta možete doznati na Vizkultura.hr.

Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić
Bosnić+Dorotić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube