DIZAJN INTERIJERA

Idemo u okolicu Labina. Ondje smo pronašle modernu kuću za odmor s bazenom okruženu prirodom

Razgledajte jednu hedonističku oazu u Istri koja će vas osvojiti svojom lokacijom, ali i kombinacijom interijera te raskošnog eksterijera s bazenom

U mirnom naselju Kapelica u blizini Labina smjestila se jedna zbilja divna i moderno uređena kuća za odmor. Osim lokacije koja je naglašena šumom, odnosno prirodom koja uključuje autohtono istarsko raslinje, Villa SENT proteže se na zavidnoj parceli od čak 4.900 četvornih metara.

Kako mi govore ponosni vlasnici, Sandi i Eli Štucin, Villa SENT nastala je prema njihovim zamislima i željama koje je uvažila angažirana arhitektica Ellyn Blažina. Sama kuća podrazumijeva 200 četvornih metara i dvije etaže. U prizemlju se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u formi open spacea, kao i jedna spavaća soba s kupaonicom, vešeraj te jedna manja zajednička kupaonica.

Koridor27

Na katu su nalaze pak dvije prostrane spavaće sobe od kojih svaka ima svoju kupaonica te velika zajednička terasa s koje, kako vlasnici ističu, puca prekrasan pogled na uvijek rado viđene zalaske sunce. Ono što je još gostima na raspolaganju kod Ville SENT jest i vanjska kuhinja u kojoj svi vole provoditi najviše vremena. Pogled na prirodu, bazen, pa čak i samu kuću ovo mjesto u večernjim satima čini baš pravom hedonističkom oazom u kojoj su odmor, mir i intimnost zagarantirani.

Za one sklonije aktivnom odmoru, Sandi i Eli dodaju kako se u podrumu kuće nalazi i svojevrsna igraonica koja uključuje stolni nogomet, biljar, pikado, ali i teretanu. Što se pak tiče uređenja interijera, i njega su vlasnici kreirali prema svojim zamislima. Kažu mi kako su željeli ugodnu kućnu atmosferu, a to su postigli mudrim odabirom namještaja, drvenim detaljima i plohama, neutralnim nijansama. Svojevrsni zaokret u dojmu ostvarili su pak ponekim detaljima u boji kao što su primjerice fotelje i svijetlozelene kuhinjske pločice.

Koridor27

Smatraju kako su tu igru tekstura i kontrasta uspješno spojili u jednu cjelinu, ali i da je za sve bilo potrebno puno truda, razumijevanja, suradnje među njima i sinovima koji su, govore Sandi i Eli, sudjelovali u cijelom procesu od samog početka. Upravo je prema početnim slovima njihovih obiteljskih imena nastao i sam naziv Ville SENT (Sandi, Eli, Nino i Tedi).

Ono čemu su još posvetili posebnu pažnju izrada je stubišta za koje su željeli da bude upečatljivo, ali i paralelno nenametljivo. Pazili su jako i na estetiku unutarnjeg kamina kao i na njegovu funkcionalnost. S obzirom na to da su željeli da im prazni zidovi budu naglašeni kakvim unikatnim radom, njih su oplemenili artističkim printevima ekipe Koridor27 koji su rađeni upravo za ovaj prostor.

Koridor27

Za kraj, ističu i da imaju još nekih planova za dodatni sadržaj s obzirom na veličinu same parcele, ali da će to ostaviti za neku drugu priču. A kako istarska Villa SENT izgleda u cijelosti donosimo vam u sklopu članka.

Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27
Koridor27


Fotografije: Koridor27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba