S1 GENERACIJA

Hungry Mile nam je dao svoj recept za savršenu ljetnu Pavlovu, a danas preuzima i naš Instagram

FOTO: Marija Laća

U novom izdanju Takeovera na našem Instagramu ugostili smo Milu Butorca koji nas je proveo kroz svoje jutro

Super1 generacija okuplja talentirane i svestrane ljude koji svojom energijom ostavljaju pozitivan dojam na svijet oko sebe. Oni su nova generacija influencera, digitalni nomadi, multitaskeri i nepresušan su izvor inspiracije.

Mile Butorac poznatiji kao Hungry Mile definitivno je jedan od naših najdražih gastro blogera. Puno smo ga pute ugostile u redakciji, a danas je pristao biti naš gost na Instagramu gdje će nam pokazati kako provodi jutro, gdje se kreće i što jede. Tim je povodom s nama podijelio i jedan divan ljetni recept, onak za Pavlovu sa svježim voćem.

ŠTO TREBATE

ZA KORE

5 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žličica gustina
1 žličica alkoholnog octa

ZA KREMU

5 žumanjaka
500 ml mlijeka
5 žlica šećera
3 žlice gustina
vanilija ili bourbon vanilin šećer
komad maslaca (oko 50 g)

KAKO PRIPREMATE

Pećnicu upalite na 130°C i ostavite da se grije. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, tijekom miksanja postepeno dodajte šećer. Miksajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Snijeg treba biti čvrst da ostaje na metlici miksera. Na kraju u smjesu dodajte gustin, vaniliju i ocat, te promiješajte špatulom. Na papir za pečenje ocrtajte krug promjera 20 cm, a zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Smjesu špatulom oblikujte potezima odozdo prema gore, a u sredini možete ostaviti i rupu u koju ćete kasnije dodati kremu. Stavite koru u pećnicu na 1 h i 30 minuta, ne otvarajući pećnicu. Po isteku vremena ugasite pećnicu i odškrinite vrata, a koru ostavite unutra u da se skroz ohladi.

Za kremu u dublji lonac dodajte mlijeko, 3 žlice šećera i vaniliju. Stavite na vatru da zakuha. U međuvremenu žumanjke dobro promiješajte s ostatkom šećera i vanilijom u gustu smjesu. Pred zakuhavanje s malo mlijeka polijte žumanjke i dobro promiješajte. Kad je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i dodajte smjesu žumanjaka,te cijelo vrijeme energično miješajte kako bi izbjegli stvaranje grudica. Kad su se pojavili mjehurići sklonite s vatre i nastavite miješanje, dodajte komad maslaca izrezan na manje komadiće i dobro promiješajte. (Možete i mikserom.) Prije upotrebe kremu dobro ohladite, prozirnom folijom ju prekrijte po samom vrhu kako se ne bi stvorila korica. Kad se krema u potpunosti ohladila dobro ju promiješajte, ako želite lakšu verziju dodajte joj oko 200 ml slatkog vrhnja i izmiješajte mikserom dok se ne ujednači. Ponovno do korištenja pokrijte prozirnom folijom.

Da biste složili Pavlovu po kori rasporedite kremu, a po kremi svježe voće po izboru. Samu koru za Pavlovu možete ispeći dan ili nekoliko dana prije. Ukrašavajte ju tek pred serviranje, ona uvijek malo potone i svježe voće već nakon nekoliko sati na njoj neće izgledati svježe, pa ako želite fascinirati goste vodite računa o tome, iako sa stajanjem će biti sve finija.