IZBOR STRUČNJAKA

Hrvatski traminac poslužuje se na kraljevskom vjenčanju, pitale smo sommeliera da nam preporuči još par dobrih

Kao i na kraljevskom vjenčanju vojvotkinje Kate Middleton i princa Williama, na svadbi Meghan Markle i princa Harryja posluživat će se traminac, ali hrvatski

Ove subote počinje najiščekivaniji kraljevski događaj godine za koji su pripreme trajale mjescima unaprijed. Za 600 uzvanika tražilo se samo najbolje, pa se osim brojnim detaljima i gastro specijalitetima pažnja posvetila i izboru vina. Tako će Meghan Markle i princ Harry piti vino Iločkih podruma i to Traminac izborne berbe bobica iz 2015.

Pošto je do boce jedne ove berbe dosta teško doći, pitale smo sommeliera Marija Meštrovića da nam kaže zašto je tako poseban te da nam preporuči još nekoliko dobrih.

Mario Meštrović, koji je proglašen najboljim sommelierom kontinentalnih regija Hrvatske za 2013., za Super 1 predložio nam je tri podjednako dobra traminca u čijim okusima možete uživati.

Traminac Principovac 2011

Gdje kupiti: Vrutak
Cijena: 139,98

“Preporučio bih ovaj Principovac 2011 iločkih podruma jer je vrlo moćan, sadržajan i izuzetno bogatog buqea. Unutra ima i prosušenog voća poput marelice, smokava, đumbira, ali i livadnog meda. Vino je to koje je punog okusa i taj okus je vrlo trajan, rekao bih čak i dugotrajan, te ima široku razvijenost aromatike”, rekao je Mario Meštrović.

Traminac Trdenić

Gdje kupiti: Vinarija Trdenić
Cijena: 60,00 kuna

“Ovo je jedno elegantno vino, nježnih aroma po ružama. Elegantnog je tijela, pitko i s određenom svježinom. Principovac i Trdenić su dva potpuno različita vina i svaki ima svoju publiku”, naglašava Meštrović.

 

Traminac Bolfan

Gdje kupiti: Vrutak
Cijena: 69,98 kuna

“Svakako bih preporučio i ovaj traminac Bolfan. To je zbilja sjajno vino i odličan eko proizvod. Izvrsnog je okusa, uživat ćete u njemu”, kaže sommelier.

Traminac Principovac izborne berbe bobica iz 2015

Gdje kupiti: Iločki podrumi
Cijena: 319, 59 kuna

“Vino lijepog tijela. Traminac je inače sorta koja zadržava manje svježine. Ovaj ima lijepu svježinu i elegantan je, a opet bogat i razvijen. Jedno jako harmonično vino. Jedno baš kraljevsko vino, rekao bih”, zaključio je sommelier Meštrović.

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba