INTERIJER

Evo što je fragrance-zoning i zašto je ovaj wellness trend koristan ako već neko vrijeme radite kod kuće

Donosimo vam sve o tome kako uz pomoć mirisa za dom razdvojiti privatno od poslovnog ako već neko vrijeme uslijed pandemije radite kod kuće

Pandemija i lockdown itekako su utjecali na naše živote i navike. Mnogi su svoj posao iz uredskih prostora morali prebaciti na onaj u vlastitom domu. Vrijeme kod kuće provodimo više no ikad, a kako bismo si tu novu situaciju olakšali, mnogi su to odradili na svoj način i bili prisiljeni u svoju svakodnevicu unijeti neke novitete. Neki su se bacili u preuređenje domova s fokusom na udobnost, neki su stvorili kućne urede koje dosad nisu imali, neki su konačno počeli kuhati, a mnogi su veliku pozornost pridali svijećama, mirisima, difuzorima i svemu onome što u vaš dom može unijeti bilo kakvu promjenu. No, rad od kuće ima niz prednosti i mana, a jedna od njih je i da treba znati pametno odvojiti privatno od poslovnog kako ne bismo upali u zamku cjelodnevnog boravka, potencijalnog zasićenja u istoj prostoriji.

Logan Nolin/Unsplash

Tom problemu možete lako doskočiti jer se pojavio novi wellness trend naziva fragrance-zoning. Riječ o filozofiji mirisa za dom koje možete vezati uz pojedine prostorije i na taj način stvoriti svojevrsne granice u stanu. Svakoj prostoriji možete podariti jedan pa će vam ti mirisi ujedno biti asocijacija za primjerice rad, odmor, blagovanje i slično. Super je što kod fragrance-zoninga nema pravila pa mirise svijeća, difuzora i slično možete birati isključivo prema vlastitim preferencijama. Ono što je još korisno jest da si posebne mirisne možete ostaviti samo za vikend koji će vam biti svojevrsni sinonim za odmor i relaksaciju. Svi ti mirisi s obzirom na vaše osjetilo njuha ostat će zapisani u vašem mozgu što je zapravo i ključ ovog trenda mentalnog separiranja. Svakako probajte fragrance-zoning, posebice ako radite kod kuće.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba