Kuhanje

Dvoboj food influencera: s dvije vrste rezanaca Janja i Hungry Mile spremali su brzi ručak

Janja Benić i Hungry Mile u našoj su redakciji uvijek dragi gosti, posebno kada je kuhanje u pitanju. Ovo dvoje poznatih food influencera ovoga smo puta izazvali na mali kuharski dvoboj: dali smo im Zlato polje valjane rezance s jajima i Zlato polje valjane rezance sa špinatom te su za 20-ak minuta trebali pripremiti brzi ručak koji je, naravno, morao biti fin i ukusan. Uspjeli su, naravno, a mi smo uživali u slasnom obroku u pauzi za ručak.

Recept Hungry Mile: Reznaci sa špekom i kremastim umakom od sira

Valjani rezanci s jajima savršen su izbor za svakodnevna jela, kao i gastro delicije. Gotovi su u samo pet minuta, a svaka će kombinacija biti ukusna, bilo da ih servirate s nekim bogatijim umakom ili jednostavnijim dodacima poput finog ulja i začina.

Za 4 osobe:

Zlato polje valjani rezanci s jajima

100 g maslaca

1 vrhnje za kuhanje (250 ml)

sol, papar

1 češnjak

1 bio limun

200 g špeka ili dimljene pancete

malo svježeg peršina

komad tvrdog kravljeg sira (parmezan ili grana)

po potrebi malo mlijeka i maslaca (ako je umak pregust)

ako volite ljuto možete dodati i malo čilija

Priprema:

  1. Skuhati tjesteninu
  2. Čips od špeka: izrežite špek/pancetu na tanke šnite i stavite ga prižiti na zagrijanu suhu tavu. Pecite na jakoj vatri i okrećite da se zazlati s obje strane. Kada se zazlatio i mast se otopila izvadite kriške špeka na papirati ubrus kako bi upio višak masnoće.
  3. Masnoći od prženja špeka dodajte komad maslaca, kad se maslac otopi dodajte sitno nasjeckani češnjak, na to naribajte koricu pola limuna i istinite i malo soka (ako volite ljuto ovo je trenutak za dodati čili).
  4. Kratko sve pržite i ulijte vrhnje – energično miješajte kako bi umak što bolje sjedinili (najbolje je koristiti pjenjaču).
  5. Smanjite vatru i u umak dodajte oko 50 grama ribanog sira. Po želji još posolite i popaprite.
  6. Umak ostavite sa strane i skuhajte tjesteninu po uputama na vrećici.
  7. Ako vam je umak jako gust dodajte još malo mlijeka i mali komad maslaca, ugrijanom umaku dodajte skuhanu tjesteninu. Dobro promiješajte.
  8. Sve pospite sa sitno sjeckanim peršinom, natrgajte čips od špeka i dodajte još sira. Dobro promiješajte i poslužite.

Recept Janja Benić: Zeleni rezanci s cherry rajčicama

Valjani rezanci s špinatom Zlato polje obrok će učiniti punovrijednim. Osim što su dobili na hranjivosti, špinat im je dao i specifično ugodan miris, ali ono što ih zaista ističe jest privlačan izgled. Posebna zelena boja doći će do izražaja ako ih kombinirate s, na primjer, crvenim umakom od rajčice.

Potrebni sastojci za dvije porcije:
200 g Zlato polje valjanih rezanaca s špinatom
400 g cherry rajčica
2 češnjaka prerezanih na pola
1 žlica kapara
4 komada sušenih rajčica u maslinovom ulju
1 šaka svježeg bosiljka
Sol
Maslinovo ulje
1 suha chili papričica ili peperoncino

 

Priprema:
1. Zakuhati vodu za tjesteninu.
2. Zagrijati tavu pa na nju staviti 3 do 4 žlice maslinovog ulja.
3. Na zagrijano ulje staviti cherry rajčice i dva češnjaka prerezana na pola. Nekoliko cherry rajčica prerezati na pola, nekoliko ostaviti cijele. Dodati bosiljak, a možete dodati i malo šećera

4. Na to ubaciti 1 žlicu kapara, narezanih sušenih rajčica, posoliti i poklopiti da se kuha na laganoj vatri.
5. Kad nam voda za tjesteninu zakuha posolimo ju i dodamo malo maslinovog ulja te ubacimo tjesteninu da se kuha 5 minuta.
6. Pred kraj kuhanja u umak s rajčicama izmrvimo suhog chilija po želji (ja sam stavila 1 komad).
7. Kad je tjestenina kuhana procijedimo je i pustimo po njoj hladne vode kako bi nam tjestenina ostala al dente.
8. Ubacimo kuhanu tjesteninu u umak s rajčicama i lagano miješamo kako bi nam rajčice ostale čitave.
9. Poslužimo s malo naribanog parmezana ili grana padana.

Ova ukusna i brza jela s tjesteninom nas su oduševila, a sigurni smo da će i vas jer su idealna za vruće ljetne dane kada ne želite dugo boraviti uz štednjake.

Sadržaj donosimo u suradnji s Podravkom